Munakas italialaisilla täytteillä

3/21/2012



Munakkaat ovat mainioita ja nopeita ruokia, joita voi muunnella loputtomasti. Tässä versiossa on runsaasti makuja Italiasta, ilmakuivattua kinkkua, basilikaa, pecorinojuustoa... Herkullinen lounas tai vaikka osaksi sunnuntain brunssia. Ohjeesta riittää yhdelle tai kahdelle ruokahalusta riippuen. Kuvan munakas on 15 cm pannulla.

4 kananmunaa
n. 2 rkl maitoa
pieni ripaus suolaa
rouhittua mustapippuria
voita ja oliiviöljyä

munakkaan päälle maun mukaan

ilmakuivattua kinkkua
pecorino- tai parmesaanityyppistä juustoa raastettuna tai lastuina
aurinkokuivattuja tomaatteja paloina
punasipulia renkaina tai silppuna
basilikaa

Riko kananmunat astiaan ja vatkaa rakenne kunnolla rikki. Lisää pari ruokalusikallista maitoa, pieni ripaus suolaa ja mustapippuria. Vatkaa hetki kunnes seos on tasainen ja ilmava.

Kuumenna voita ja öljyä pannulla keskilämpöiseksi. (jos käytät valurautapannua, voitele ensin myös pannun reunat) Kaada munamassa pannulle ja pienennä reilusti lämpöä, vaikka ihan minimiin. Laita folio tai kansi päälle ja anna kypsyä muutama minuutti. Siirtele lastalla välillä massaa reunoilta kohti keskustaa.

Kun munakkaan pinta alkaa hyytyä, lisää loput ainekset pinnalle. Peitä pannu hetkeksi kunnes ainekset vähän lämpiävät ja munakas kypsyy kuohkeaksi. Rouhi vielä pinnalle mustapippuria ja tarjoa.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Onko tässä sama pannu kyseessä, kuin siinä
    rypälekeikauskakussa? Hypistelin kirpparilla tuon näköistä pannua ja tuumin, että vieläkö sen saisi uudella rasvapoltolla käyttökuntoon. Näytti siltä, kuin olisi ollut autotallissa remppahommissa viime vuosikymmenet, mutta muoto oli niin kaunis:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama on. Ostin pannun keskustan Tokmannilta, maksoi huomattavasti vähemmän kuin esim. S tai A alkuisissa marketeissa siinä lähellä ja hyvin on pelannut...

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.