Jos keitetyt uudet perunat alkavat jossain vaiheessa kesää maistua turhan tutuilta, kannattaa kokeilla paahtamista. Pienet perunat valmistuvat noin puolessa tunnissa ja maistuvat paahdettuina herkullisilta.
Uutta makua tuo lisäksi kipakka ja raikas wasabikastike, jota kannattaa kokeilla myös grillattun kalan tai äyriäisten seurana.
puolisen kiloa pieniä uusia perunoita
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria rouhittuna
kastike
n. 1 rkl sitruunamehua
n. 2 tl oliiviöljyä
1 - 2 tl wasabitahnaa
muutama kide merisuolaa
kourallinen basilikan (tai korianterin) lehtiä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat. Pyöräytä perunat tilkassa oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä perunat uunipellille ja paista noin 30 - 40 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita kerran tai pari paiston aikana.
Perunoiden paistuessa valmista kastike.
Laita mortteliin ripaus karkeaa merisuolaa ja basilikan lehdet. Survo tasaiseksi tahnaksi. Sekoita keskenään wasabitahna, sitruunamehu ja öljy. Lisää seos parissa erässä basilikatahnaan ja säädä samalla maku mieleiseksi. Kaada kastike kypsien, kuumien perunoiden päälle. Pyöräytä ainekset sekaisin ja tarjoa perunat heti kuumana.