Lähiruokaa pellolta, metsästä ja järvestä

12/07/2011


Syksyllä kerättyjä suppilovahveroita, puikulamuusia ja ahvenia lähivesistä... 


Tänään mukana ei ole tarkkaa reseptiä, mutta ainekset kuitenkin. Tämän aterian valmistamisessa oli vain perusmausteita hyvien raaka-aineiden lisäksi. Rentoa kokkausta, jossa ei turhia hienostella, vaan hyvät raaka-aineet ja puhtaat maut nostetaan pääosaan.

Metsäsienet ovat tietysti parhaimmillaan suoraan metsästä pannulle tyylillä valmistettuna, mutta kyllä ne maistuvat hyvälle pakkasestakin otettuna. Kun tietää mistä raaka-aineet tulevat, ja varsinkin jos on ne itse kerännyt tai pyytänyt, on ruoanlaitossa ihan oma fiilis. Ahvenet oli kyllä kalatiskiltä, mutta tuoreita ja paikallisesta järvestä kuitenkin...

Perunamuusin tein puikulaperunoista, voista ja sitruunamehusta. Mausteeksi suolaa ja pippuria. Maitoakin voi tietysti lisätä jos haluaa kosteampaa sosetta.

Ahvenfileet paistoin nopeasti ja kevyesti voin ja öljyn seoksessa melko miedolla lämmöllä. Mausteena rouhittua merisuolaa ja mustapippuria.

Suppilovahveroiden lisäksi kastikkeeseen tuli sipulia, suolaa, pippuria, kuohukermaa ja lopuksi tillisilppua. Pakkasesta otetut sienet kannattaa sulattaa etukäteen ja valuttaa ylimääräisiä nesteitä pois ennen paistamista.

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.