Chorizoa, salviaa ja punaista linssikeittoa
9/04/2012Chilillä ja chorizolla vahvistettu linssikeitto on ravitsevaa ja rehtiä ruokaa joka lämmittää varmasti syksyn sadepäivinä. Keitto toimii hyvin kasvisversionakin, mutta tällä kertaa laitoin sekaan hiukan chorizoa, joka antaa myös hyvän makupohjan keitolle. Salvia on voimakasta, joten sitä kannattaa lisäillä varovasti maun mukaan.
ohje kahdelle
pieni pätkä chorizoa viipaleina
½ sipuli silputtuna
1 valkosipulin kynsi
1 pieni porkkana pieninä kuutioina
1 tomaatti pieninä paloina
1 dl punaisia linssejä
noin 4 - 5 dl kana- tai kasvislientä
chiliä
1 pieni laakerinlehti
muutama lehti tuoretta salviaa
suolaa ja pippuria
(lime tai sitruuna)
(parmesaania tai vastaavaa juustoa)
Kaada kattilaan pieni loraus oliiviöljyä ja kuumenna miedolle keskilämmölle. Laita makkaraviipaleet kattilaan ja kypsennä kevyesti kunnes makkaroista irtoaa rasvaa ja makua öljyyn. Poista makkarasiivut ja laita kattilaan pieneksi kuutioitu porkkana, silputut sipulit ja valkosipuli sekä hiukan chiliä. Porkkana kannattaa pilkkoa hyvin pieneksi, jotta se ehtii kypsyä.
Kuullota pari minuuttia ja lisää huuhdellut linssit, tomaatti, laakerinlehti ja salvia. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Sekoita ja lisää noin 3 - 4 dl lientä.
Anna hautua hiljalleen kunnes linssit ovat lähes kypsiä. Lisää kattilaan makkarat ja anna hautua kypsäksi. Lisää tarvittaessa lientä ja tarkista vielä maku. Poista laakerinlehti.
Mausta lopuksi lime- tai sitruunamehulla ja raasta pinnalle halutessasi hiukan parmesaania tai jotain muuta kovaa juustoa. Tarjoa kuumana sellaisenaan tai hyvän leivän kera.
13 kommenttia
Käytätkö sä yleensä useammin tätä kuivaa chorizoa kuin raakamakkaraa, vai kuinka? Mä melkein aina raakaversiota. On se ihanaa, miten vain.
VastaaPoistaTäällä maistuu chorizo kuin chorizo, vähän liikaakin... Riippuu kyllä ihan mitä on tekemässä, aika tasaisesti käytän sekä että. Raakamakkaroissa ei vain ole täällä Jyvässeudulla kovin paljon valinnanvaraa..
PoistaKivistössäkin on viime aikoina pidetty huolta, että aina on jotain chorizoa saatavilla. Se on vaan niin mahtavan monikäyttöinen!
VastaaPoistaOikeassa olet, tuo kyllä kyllä pitää miehen lämpimänä viileinä syysöinä. Kertakaikkisen herkku annos. Tykkään!
VastaaPoistaJees! Kyllä chorizo pitää miehen tiellä.
PoistaKuiva tai raaka, ihan sama kunhan on chorizoa <3. jotenkin olen saanut mielikuvan, että teilläkin rakastetaan sitä yhtä paljon kuin meillä.
VastaaPoistaKappas, mun tämän illan menu sisältää kikherne-chorizosoppaa ja melkeinpä samoilla aineksilla.
VastaaPoistaJees! Kikherneet sopii tähän mainiosti.
PoistaLämmin tuoksu tulee tänne asti.
VastaaPoistaPssttt... hieman työläs mutta hassunhauska haaste odottaa sinua blogissani...
Tää on varmasti huippuhyvää, chorizo on ihan parasta.
VastaaPoistaKyllä täällä ainakin maistui! Chorizolla tuntuu olevan paljon ystäviä..
PoistaKiva bongailla linssiohjeita. Tykkään linsseistä ja piilottelen niitä millon minnekin: lihapulliin, keittoihin, patoihin.. mieheni ei tiedä mitään. ;) Kiitos hyvästä ohjeesta!
VastaaPoistaJoo linssit on käteviä! Meillä ei tosin tarvitse piilotella, kun molemmat tykätään linssiruuista...
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.