Porsaankylkeä uunissa
4/18/2013Mureaksi ja suussa sulavaksi uunissa paahdettu viljaporsaan kylkipala on rehtiä ja täyttävää ruokaa joka valmistuu kuin itsestään. Paahdetut valkosipulit ja perunasose ovat hyvä valinta porsaan kaveriksi, eikä hapankaaliakaan kannata unohtaa.
Hyvä ja tukeva veitsi on tarpeen kamaraa viillettäessä, ainakin jos haluaa työn sujuvan ilman turhaa hermoilua.
n. 800 g pala porsaankylkeä
n. 1 tl karkeaa suolaa
kymmenkunta mustapippuria
pari pientä oksaa rosmariinia ja timjamia silppuna
½ sitruunan kuori raastettuna
ripaus sokeria
oliiviöljyä
Rouhi morttelissa kevyesti kaikki mausteet ja sokeri. Viillä terävällä veitsellä nahkan läpi viiltoja vajaan sentin välein, älä leikkaa lihaan asti. Kuivaa kyljen pinta talouspaperilla ja levitä pinnalle hiukan öljyä. Hiero mausteseos hyvin lihan kamarapuolelle ja viiltoihin.
Kypsennä siankylkeä ensin reippaassa 225 asteessa puolisen tuntia kunnes pinta on kauniisti rukistunut ja nahka kupruilee. Laske uunin lämpö vajaaseen 150 asteeseen ja jatka kypsennystä 2 - 2 ½ tuntia. (jos haluat tarkan paistolämpötilan, käytä mittaria)
Jos pinnasta haluaa erityisen paahtuneen, voi sitä lopuksi kärventää hetken grillivastuksen alla.
Anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia paiston jälkeen. Siivuta ja tarjoa kuumana.
19 kommenttia
Mistä hommasit tuon suloisen lihapalan? :)
VastaaPoistaMestarissa oli Laukaasta tullutta possua.
PoistaOi kuinka houkuttaisi, olisi tässä hyvin aikaa ennen reissuunlähtöä kokeilla tuota!
PoistaPossua ja hapankaalia, sehän sopis hyvin fiilistelyyn ennen Saksan reissua!
PoistaTuossa vieressäni(kin) sanottiin, että kyllä se Jokihaka hallitsee hienosti sekä kokkaamisen että kuvaamisen!
VastaaPoistaKiitos! Ihan samat terveiset voisit lähettää itsellesikin.
PoistaKiitos, kiitos :)!
PoistaOih, voih, slurps... Vielä jos raaskisit antaa reseptin tuolle tummalle kastikkeelle joka kuvissa näyttää tosi kalliilta 30-vuotiaalta balsamicolta.
VastaaPoistaJepulis...
PoistaEi ole tarkkoja määriä, mutta soosissa on balsamiviinietikkaa ehkä puolisen desiä, sitten 2-3 tuollaista paahdettua valkosipulin kynttä soseena, vähän sokeria ja ripaus suolaa.. en muista oliko muuta, ei ainakaan mitään olennaista. Sitten keittelin kasaan ja siivilöin lopuksi.
Sun kommentti oli tullut tuplana, joten jätän tästä se toisen pois.
Kiitos. Kyllä tällä ohjeella jo valmistaa possulle kastikkeen kun muistaa Tina Nordströmin moton: "smaka, smaka, smaka".
PoistaJoo, tuo aika hyvä ohje. Pidetään mielessä!
PoistaPäätettiin sitten avata meidänkin ruokablogi kaikkien luettavaksi.
PoistaTervetuloa kurkistamaan:
http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/
Kiitos kutsusta! Tulen käymään.
PoistaIhanan näköinen lihapala... kylki on kyllä niiiin hyvää...
VastaaPoistaTänks! Joo, hyvää on ja mehukasta. Täällä on aika usein myynnissä viljapossua lähitiloilta tuotuna, niistä on mukava kokkailla.
PoistaSlurps, onpa herkullisen näköistä! Minäkin laitoin (ensimmäistä kertaa) possun kylkeä talvella, silloin sitä sai kysymällä Espoosta Mankkaan K-Supermarketista (pääkaupunkilaisille tiedoksi). Oli se hyvää! Ja kuvat ovat upeat, kuten aina! :)
VastaaPoistaKiitokset! Täällä Jyväskylässä on lihatiskeissä aika hyvin porsaanlihaa tarjolla. Mukavaa kun ei tarvitse ostaa kaikkea vakuumiin pakattuna..
Poistaah, uunipossua, tai possua muutenkaa ei koskaan voi olla liikaa! tässä len aivan samoilla linjoilla anthony bourdainin kanssa...;)
VastaaPoistaKyllä vaan! Ja Bourdain on hyvä tyyppi!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.