Sardiinit kuuluvat kaikille
6/27/2013A Sardinha é de Todos!
Mainoslause näkyy kaikkialla Lissabonissa kesäkuisten kaupunkijuhlien, Festas de Lisboa aikaan. Grillatun kalan tuoksulta ei kaupungissa voi välttyä ja sardinha assado, hiiligrillissä kypsennetyt sardiinit ovatkin lähes jokaisen ravintolan listalla.
Varsinainen sardiinien syönnin huipentuma on Pyhän Antoniuksen päivän aattona 12.6. jolloin erityisesti Alfaman kaupunginosa täyttyy juhlijoista ja kadut ovat kirjaimellisesti täynnä ihmisiä, savua ja sardiineja.
Tunnelma Alfamassa on karnevaalimaisen riehakas ja iloinen. Vieri vieressä savuavat sardiinigrillit, musiikki pauhaa korviasärkevällä tasolla ja kadunvarret ovat täynnä nopeasti kyhättyjä syöttö- ja juottopisteitä ravintoloiden lisäksi.
Kaduilla tungeksii tuhansittain ihmisiä juomassa halpaa olutta ja syömässä paistettuja sardiineita. Toki muutakin ruokaa on tarjolla, mutta ei ole epäselvää mikä on juhlien ykkösartikkeli.
Pyhän Antoniuksen juhlinta on kaupunkijuhlaa parhaimmillaan. Iloista meininkiä, hyvää ruokaa ja juomaa eikä turhan tarkkaa valvontaa tai aidattuja terasseja hankaloittamassa juhlintaa.. Vai mitä tuumitte noin 12- vuotiaasta pojasta, joka myi perheravintolan kojusta janoisille ohikulkijoille sangriaa eurolla muki.
Lisää matkamuistoja Lissabonista ensi viikolla...
14 kommenttia
Ihania tunnelmakuvia. Ja sardiineja.
VastaaPoistaEn olekaan Portugalissa käynyt. Enkä syönyt siellä sardiineja.
Mukavaa kesän jatkoa, nyt täällä kotonakin tarkenee!
Eka kertaa olin Portugalissa minäkin. Menen kyllä uudestaan, ihan vaikka sardiinien takia.. Kiitos samoin, nyt kelpaa kesää viettää!
PoistaAah, portugalilaista kesäruokaa. Siellä päin grillaaminen sujuu aivan kuten Suomessa: miesväki grillaa sardiineja grillipihdit toisessa kädessä, kaljapullo toisessa ja naisväki valmistaa keittiössä salaattia ym lisukkeita ja jälkiruokaa. Sardiini maistuu erityisen hyvältä juuri grillistä otettuna ja vastaleivotulla leivällä, kun sardiinin rasva kostuttaa leivän.
VastaaPoistaJep, niin se taitaa mennä..
PoistaJa kyllä oli sardiini ja leipä hyvä yhdistelmä, oikeassa olet!
En malta odottaa lisää matkakuulumisia, oon ite lähdössä Lissaboniin reilu 2 viikon päästä! :)
VastaaPoistaMahtavaa! Meikä lähtis heti takaisin jos vaan pystyis..
PoistaPaistetut ja muillakin tavoin tehdyt sardiinit ovat hyviä;turhan harvoin teen niitä.hieno matkareportti:-)
VastaaPoistaKiitos! Niin, sinulla on kotietu sardiinien suhteen..
PoistaKyllä. Sardiineille aina. ja Portugalille!
VastaaPoistaJees! Samoilla linjoilla siis..
PoistaAh, sardiinit on ihania. Niillä mekin aloittelimme heti kotiin päästyämme :)
VastaaPoistaJa juuri tuosta kuvaamastasi kaupunkijuhlatunnelmasta pidän niin kovasti!
Juu, minäkin tykästyin kovin, sekä sardiineihin että kaupunkiin!
PoistaTuollahan on vähän niinku silakkamarkkinoilla konsanaan!
VastaaPoistaVarmaan mahtavia tuollaiset grillatut sardiinit. Joskus pitää päästä maistaa kanssa.
Silakkamarkkinoilla en olekaan käynyt pitkään aikaan.. Saiskohan sieltä hiiligrillattuja silakoita..
PoistaSardiinit oli kyllä ihan mahtavia. Suositan!
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.