Perunamunakas sarviapilalla ja sinapinsiemenillä | Potato omelet with black mustard seeds and fenugreek leaves

1/26/2016



Aromaattisella sarviapilalla maustettu, ravitseva ja lämmittävä perunamunakas valmistuu nopeasti ja pannulta nouseva mausteinen tuoksu vie ajatukset pois loskaisilta kaduilta...

Sinapinsiemenet ja chili tuovat ruokaan mukavasti potkua.

Sarviapilan siemeniä miedompia kuivattuja lehtiä kannattaa etsiä etnisistä ruokakaupoista tai nettikaupoista.

1 lounas tai 2 aamiaisannosta

1 iso tai 2 pientä keitettyä perunaa
3 kananmunaa
1 rkl maitoa

oliiviöljyä

hyppysellinen mustia sinapinsiemeniä
hyppysellinen kuivattuja sarviapilan lehtiä
ripaus chilijauhetta
suolaa ja pippuria maun mukaan
pala punaista chiliä silputtuna

Pilko perunat pieniksi kuutioiksi. Kaada pannulle kunnon loraus oliiviöljyä ja lisää pieni hyppysellinen mustia sinapinsiemeniä. Kuumenna keskilämmölle.

Kun sinapinsiemenet alkavat hiljalleen ritistä ja rätistä, lisää pannulle perunat ja paista niihin rapea pinta.

Perunoiden paistuessa vatkaa astiassa munien rakenne rikki ja lisää maito ja mausteet. Sekoita ja kaada seos pannulle.

Liikuttele munakasmassaa varovasti lastalla pannun pohjaa myöten niin että munakkaasta tulee kuohkea. Anna paistua kunnes munakas on juuri ja juuri hyytynyt.

Lisää halutessasi ripaus tuoretta chiliä ja syö heti.

In English

serves 1

2 small cooked potatoes
3 eggs
1 tbsp milk
splash of evoo
salt and pepper to taste
a pinch of black mustard seeds
a picnh of fenugreek leaves
a picnh of chili powder
small piece of red chili (optional)

Cut potatos in small cubes. Pour a good lug of oil in a pan. Add mustard seeds and heat over a medium heat. When mustard seeds starts to pop, add potatoes and fry until golden brown.

In a bowl, mix together eggs, milk and spices. Pour in the egg mixture.

Use a spatula to gently direct the mixture away from the sides and into the middle. Continue to cook until the egg mixture holds together.

Sprinkle with chili and serve immediately.





You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.