Etikkakurkut chilillä | Cucumber Pickle with Chili

6/20/2016


Vihreällä chilillä ja valkosipulilla maustetut kesäiset etikkakurkut ovat samanaikaisesti piristävän raikkaita ja tulisia.

Etikkakurkut sopivat hyvin grilliruokien seuraan, hampurilaisten väliin ja oikeastaan melkein mihin vaan. Kokeile vaikka uusien perunoiden kanssa!

n. 500g avomaankurkkuja
2 vihreää chiliä
2 valkosipulinkynttä
1 kevätsipuli
1,5 dl vettä
0,75 dl valkoviinietikkaa
0,5 dl sokeria
0,5 rkl karkeaa suolaa

Leikkaa kasvikset ohuiksi viipaleiksi. Chileistä voi poistaa siemenet jos haluaa vähentää tulisuutta.
Kuumenna pienessä kattilassa vesi ja lisää suola ja sokeri. Nosta pois levyltä ja sekoita kunnes suola ja sokeri liukenevat. Lisää etikka ja sekoita.

Laita kasvikset puhtaaseen, laakeaan lasikulhoon ja kaada liemi päälle. Maustelientä on aika niukasti, mutta kasviksista irtoaa runsaasti nestettä joten se riittää kyllä hyvin. Nosta jääkaappiin maustumaan. Parikin tuntia riittää, mutta jos malttaa odottaa yön yli, on maku vielä parempi. 



In English

500g Kirby cucumbers, thinly sliced
2 green chili, chopped
2 garlic cloves, thinly sliced
1 spring onion, thinly sliced
1,5 dl water
0,75 dl white wine vinegar
0,5 dl sugar
0,5 tbsp coarse sea salt

In a small cooking pot, bring water to boil. Remove from the heat. Add salt and sugar and mix until dissolved. Add vinegar and mix. Put all the vegetables in a glass dish. Pour over the vinegar, cover and refridgerate for at least 1 – 2 hours or overnight before serving. Store in a fridge.



 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Enpäs olekaan pitkään aikaan tehnyt etikkakurkkuja.Hyvät mausteet näissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etikkakurkut on sellaisia perus kesäjuttuja mitä tulee tehtyä. Talvella ostan sitten valmiita suolakurkkuja :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, ensi kerralla lisään chiliä minäkin kurkkuihini. Kuulostaa ihanalta juurikin mainitsemissasi burgereissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollos hyvä :) Näissä oli mukavasti raikkautta ja tulisuutta yhtä aikaa!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.