Ranskalainen anjovis – sipulipiiras | Pissaladiere
6/16/2016
Pissaladiere on hassun niminen ranskalainen klassikko, joka yhdistää hienolla tavalla suolaiset oliivit ja sardellit sekä makeaksi karamellisoidut sipulit.
Käytin pohjana valmista voitaikinaa joka rapeaksi paistuneena oli kelpo valinta ja mukavaa vaihtelua pizza- tai piirakkataikinoille, joita olen aiemmin käyttänyt. Kannattaa kokeilla vaikka seuraavalle piknikille evääksi. Säväyttää varmasti!
Käytin pohjana valmista voitaikinaa joka rapeaksi paistuneena oli kelpo valinta ja mukavaa vaihtelua pizza- tai piirakkataikinoille, joita olen aiemmin käyttänyt. Kannattaa kokeilla vaikka seuraavalle piknikille evääksi. Säväyttää varmasti!
12*35cm vuoka tai
vastaava koko
300g voitaikinaa (sulatettuna)
n. 500g sipuleita, ohuina viipaleina
3 valkosipulinkynttä
1 rkl timjamin lehtiä
1 iso laakerinlehti
½ tl sokeria
suolaa ja pippuria
oliiviöljyä
8 - 10 mustaa oliivia
8 - 10 sardellifileetä
Kaulitse
voitaikinalevyjä hiukan ohuemmiksi ja painele taikina kevyesti vuoan
pohjalle ja reunoille. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan sipulien kypsymistä.
Kun sipulit alkavat
olla kypsiä, kuumenna uuni 225 asteeseen. Ota piirasvuoka
jääkaapista ja täytä pohja tasaisesti sipuliseoksella. Poista
laakerinlehti. Lisää pinnalle sardellit ja oliivit. Paista uunin
alatasolla noin 25 - 30 minuuttia tai kunnes piiras on kypsä ja
kauniin värinen. Tarjoa kuumana tai kylmänä.
Ripottele pinnalle
hiukan tuoretta timjamia ja mustapippuria ennen tarjoamista.
In English
12*35cm size tart pan
300g puff pastry500g onions, peeled and thinly sliced
3 garlic cloves, minced
1 tbsp thyme leaves
1 bay leaf
½ tsp sugar
salt and pepper to taste
evoo
8 – 10 black olives, pitted
8 – 10 flat fillets of anchovies
Heat a good glug of
oil in a large frying pan, throw in the onions and fry gently for
about 10 minutes until softened but not browned, stirring from time
to time. Add garlic, sugar and bay leaf. Sprinkle in the thyme and
some salt and pepper. Cook gently for 30 - 35 minutes until the
onions are meltingly soft, stirring occasionally.
10 kommenttia
Nam, pissaladière on ihanaa!
VastaaPoistaNiin on :) Siinä on makuyhdistelmät jotenkin täydellisiä!
PoistaAijai... Tuo on piirakka todellisille kulinaristeille :)
VastaaPoistaKiitos :) Onhan se tosi hyvää, ja rapea voitaikina toi pohjaan vaihtelua!
PoistaTaannoinen Nizzan-matka palautui mieliin tällä jutulla. Sitä tuli nautittua katukuppilassa uunituoreena, ja ihanan suolaisena se virkisti hurjana hellepäivänä kivasti. Kiitos ohjeesta ja kauniista kuvasta :)
VastaaPoistaMä en ole vielä päässyt Ranskaan asti ihan alkuperäistä maistamaan... Täällä on nyt pientä kateutta havaittavissa Nizzan matkailusta :) Kiitos kommentista!
PoistaHerkullisen näköistä:)
VastaaPoistaKiitos! Hyvin myös maistui... ainakin mulle :)
PoistaOih...Nizzan reissut tulevat mieleen tästä reseptistä! Siellä söin pissaladieria harva se päivä. Sardellien ja sipulin yhdistelmä on koukuttava!
VastaaPoistaNiin on! Ja mun pitää päästä Nizzaan alkuperäisen äärelle :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.