Chorizoa, omenaa ja sherryviinietikkaa | Chorizo and Apple Tapas

12/22/2016


Mausteista chorizoa, makea omenaa ja sherryviinietikkaa! Herkullinen tapas joka maistuu joulun alla, jouluna ja vielä sen jälkeenkin :)

Lisää reseptejä taas ensi vuonna! Rauhallista joulua!

2 pientä annosta

100g chorizoa
n. 150 g kuorittua makeaa omenaa, kuutioina
1 valkosipulinkynsi silputtuna
1 – 1 ½ rkl hyvää sherryviinietikkaa (Pedro Ximenez)
ripaus savustettua paprikajauhetta (sweet)
ripaukset chilihiutaleita, mustapippuria, oreganoa ja timjamia
1 tl juoksevaa hunajaa
lehtipersiljaa

Leikkaa makkara suupaloiksi. Laita chorizokuutiot pannulle ja kuumenna keskilämmölle. Paista sekoitellen viitisen minuuttia ja lisää pannulle omenat, valkosipuli ja mausteet. Sekoita ainekset hyvin ja kypsennä toiset viiisi minuuttia. Kaada pannulle etikka ja anna kiehua hiljalleen kasaan.

Lisää lopuksi hiukan hunajaa tuomaan makeutta. Sekoita ja tarkista maku. Viimeistele lehtipersiljalla ja tarjoa lämpöisenä leivän kanssa.


In English

serves two

100g semi cured chorizo, chopped
150g apple, cubed
1 garlic clove, minced
1 – 1 ½ tbsp good quality sherry vinegar (I used Pedro Ximenez)
a pinch of smoked sweet paprika (pimenton)
black pepper, chili flakes, dry oregano and thyme to taste
1 tsp honey
parsley

Put chorizo into a skillet and heat over medium heat. Cook, stirring for five minutes. Add apple, garlic and spices. Cook for five minutes and pour vinegar into the pan. Cook gently until reduced. Mix in honey and check the seasoning. Scatter with parsley and serve with bread.




You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Nam, maistuisi kyllä minulle myös!

    VastaaPoista
  2. Vaikuttaa makoisalta!
    Hyvää joulua!

    VastaaPoista
  3. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2017

    VastaaPoista
  4. Aivan mielettömän tyylikäs blogi! Chorizo sopii kyllä kaikkeen. Täytyy kokeilla tätäkin reseptiä. Terveisin Maalaisbistrosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anne! Chorizossa on kyllä sitä jotain kun ei siihen tunnu kyllästyvän :)

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.