Paikallinen automarketti yllätti iloisesti kun valikoimista löytyi ihan aito kataloniasta matkannut Fuet - salami. Barcelonassa joskus makkaroita maistelleena en voinut olla nappaamatta tätä herkkua mukaan ja muistella kaiholla muutaman siivun verran espanjalaisten lihakauppojen valikoimia...
Reseptissä kohtaavat sulassa sovussa italialainen Pecorino - lampaanmaitojuusto ja espanjalainen (tai katalonialainen jos paikallisilta kysytään) Fuet - makkara. Pastan kruunaa raaka keltuainen, joka saostaa kuuman pastan täyteläiseksi. Salvia on voimakas yrtti, joten kannattaa hiukan tunnustella kuinka paljon sitä haluaa käyttää. Se sopii kuitenkin erinomaisesti rasvaisen salamin kaveriksi.
spagettia tai jotain muuta pastaa
muutama siivu hyvää salamia
tuoretta salviaa maun mukaan
kovaa juustoa raastettuna maun mukaan
1 munankeltuainen/annos
mustapippuria
1 kuorittu valkosipulin kynsi
reilu loraus hyvää oliiviöljyä
Keitä pasta suolaisessa vedessä paketin ohjeen mukaan. 1 annos / syöjä.
Pastan kiehuessa laita kunnon loraus oliiviöljyä pannulle ja kuumenna öljyä miedolla lämmöllä. Lisää kokonainen (hiukan veitsensyrjällä liiskattu) valkosipulin kynsi pannulle ja anna kuullottua hetki.Tarkoitus on imeyttää öljyyn aavistus valkosipulin aromia.
Lisää salamiviipaleet ja pienen hetken (muutamia sekunteja) päästä salvian lehdet. Nosta pannu pois tulelta, poista valkosipuli ja kaada kypsä, valutettu spagetti pannulle.
Sekoita nopeasti ja nosta annos lautaselle. Lisää raastettua juustoa, rouhi mustapippuria päälle ja lisää keltuainen annoksen päälle. Lisää halutessasi hiukan salviaa ja nauti.