Sormiruokaa ahvenista
3/05/2012
Ahvenet eivät tälläkään kertaa ole itse pyydettyjä, mutta lähivesistä nostettuja kuitenkin. Rosmariini ja sitruuna ovat mainio, välimerellinen makuyhdistelmä kalalle, joka sopii hienosti myös meidän kotoisille järvikaloille.
Anna kalojen vetäytyä hetki kypsennyksen jälkeen, sipaise kylmää voita ruisleivälle, perkaa ahventen liha leivälle ja nauti. Seuraksi lasi hyvää valkoviiniä ja täydellinen pikkuruoka on valmis.
2 perattua ahventa
½ luomusitruuna viipaleina
pari oksaa rosmariinia
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
Laita uunipannulle ohut kerros karkeaa merisuolaa. Huuhtele ahvenet huolellisesti ja taputtele paperilla kuivaksi. Tee muutama viilto kalojen kylkiin. Öljyä kalat kevyesti sisältä ja ulkoa. Mausta ahvenet varovasti suolalla sisältä ja pinnoilta. Lisää reippaammin pippuria ja laita ahventen sisään muutama viipale sitruunaa ja rosmariinin lehtiä.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa muutama minuutti molemmin puolin. Noin 6 - 10 minuuttia/puoli ahventen koosta riippuen.
2 kommenttia
Kokonaisen kalan laittaminen on kyllä yksikertaista: sitruunaa, suolaa ja yrttejä, mahdollisesti kapriksia tai fenkolia sisään ja uuniin. Suolapetiä emme olekaan kokeilleet.
VastaaPoistaTotta, ei siihen muuta tarvita. Ja on myös nopea valmistaa.
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.