Nopea hernesosekeitto

12/30/2011





Tämä keitto on yksi suosikeistani varsinkin talvella. Se valmistuu hetkessä ja maistuu ja näyttää kesältä! Resepti on yksinkertainen ja helposti muunneltavissa. Tällä kertaa käytin kookosmaitoa, mutta aivan yhtä hyvää tulee ruokakermankin kera. Keitto sopii sellaisenaan kevyeksi lounaaksi, mutta lisäämällä vaikka juustoa, kypsää lihaa tai savukalaa, saa keitosta tukevammankin ruoan. Voit myös lisätä tuoreita yrttejä makusi mukaan. Kokeile vaikka minttua ja basilikaa. Reseptistä tulee alkukeitto neljälle tai kaksi tosi runsasta annosta.

1 iso sipuli
2-4 valkosipulin kynttä
400 gr pakasteherneitä
2-3 dl kana- tai kasvislientä
2-3 dl kookosmaitoa tai ruokakermaa
½ sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Silppua sipulit pieniksi ja kuullota niitä pari minuuttia oliiviöljyssä. Älä ruskista. Kuumenna samalla kanaliemi toisessa kattilassa kiehumispisteeseen. Lisää sipuliseokseen suolaa ja pippuria ja herneet. Jatka kypsennystä pari minuuttia ja kaada kuumaa lientä niin että herneet juuri ja juuri peittyvät. Keitä muutama minuutti ja ota kattila pois levyltä. Lisää sitruunamehu ja soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kookosmaitoa tai kermaa kunnes keitto on haluamasi paksuista. Tatkista maku ja kuumenna nopeasti uudestaan. Tarjoa sellaisenaan tai haluamasi lisukkeiden kera. Kuvassa keiton seurana on tuoretta chiliä, lehtipersiljaa ja kevyesti kuivalla pannulla paahdettuja mantelilastuja ja auringonkukansiemeniä joissa ripaus chiliä ja suolaa.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Löysin blogiisi ja ihastuin kuviisi todella paljon! Kuinka valoisia! Itse kamppailen uudehkona blogin pitäjänä ja kuvaamisen amatöörinä valon kanssa tähän aikaan vuodesta (ja muutenkin). Ruokasi ovat todella hyvännäköisiä!

    VastaaPoista
  2. Moi Campasimpukka,
    kiitos kommentista!
    Valon vähyys kyllä haittaa varmasti kaikkia kuvien kanssa pelaavia. Minä yritän suunnitella kuvaukset ja valonkäytön etukäteen, mutta on se silti haasteellista!
    Hyvältä näyttää sinun blogi ja minuun nähden olet bloggarina jo vanha tekijä!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.