Kokonainen uunibroileri, pikkusipuleita ja Granny Smith -omenoita

1/04/2012



Kokonainen paahdettu broileri on näyttävä ruoka, jonka seuraksi voi paahtaa vaikka sipuleita ja Granny Smith  -omenoita. Kannattaa valita marinoimaton kananpoika, jonka voi maustaa oman maun mukaan. Granny Smith -omenat sopivat erityisen hyvin, koska hapokkaina ja kirpeinä ne eivät tummu helposti eivätkä muutu uunissa liian pehmeiksi ja makeiksi. Paahdoin broilerin uunipannulla, jonka pohjalla oli teräksinen ritilä, näin kanasta valuva rasva ei sekoittunut omenoihin ja sipuleihin. Jos haluat voit paahtaa samalla muitakin kasviksia, kuten porkkanaa, perunaa, parsakaalia, munakoisoa jne.

1 marinoimaton broileri (n.1, 2 kg)
muutama pikkusipuli
2-3 Granny Smith -omenaa

½ sitruunan mehu
1 sitruuna pilkottuna ja kuori raastettuna
rouhittua mustapippuria
rouhittua suolaa
kuivattuja yrttejä maun mukaan (oregano, timjami, persilja yms.)
hiukan chilijauhetta
1-2 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl voita
(1-2 valkosipulin kynttä silputtuna)
 
Ota broileri ajoissa huoneenlämpöön. Lämmitä uuni 225 asteeseen. Huuhtele kana kylmällä vedellä sisältä ja ulkoa ja taputtele paperilla kuivaksi. Sekoita pehmeästä voista, oliiviöljystä ja tilkasta situunamehua tahna, johon lisäät sitruunankuoren, kuivatut yrtit, muut mausteet ja halutessasi valkosipulia. Hiero tahna broilerin pintaan. Jos haluat voit viiltää nahkaan pieniä aukkoja ja laittaa mausteita myös nahan alle. Laita sitruunalohkot broilerin sisälle.

Laita broileri kuumaan 225 asteiseen uuniin. Alenna lämpötila 5 minuutin päästä 175 asteeseen.
Kuori omenat ja sipulit. Lohko omenat 8 osaan ja poista kovin osa siemenkodasta. Jätä pikkusipulit kokonaisiksi. Mausta omenat ja sipulit kevyesti suolalla, oliiviöljyllä ja sitruunamehulla. Broilerin paistoaika on koosta riippuen noin 1 tunti ja 20 - 30 minuuttia. Lisäsin sipulit ja omenat uuniritilälle n. 45 - 50 minuuttia ennen paistoajan täyttymistä.

Anna broilerin vetäytyä hetki paiston jälkeen. Paloittele kana ja tarjoa omenoiden, sipuleiden ja vaikka salaatin kera.


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.