Siikaa ja kasviksia

1/13/2012



Kevyttä ja maukasta kalaruokaa, joka valmistuu noin puolessa tunnissa. Koko ateria kypsyy leivinpaperipaketissa, joka säilyttää kalan mehevänä ja pitää upeat aromit tallessa. Hieno ateria kahdelle, lisukkeeksi vaikka hiukan hyvää ruisleipää ja voita.  

noin 500 g perattu siika

1 punasipuli
n. 150 g fenkolia
1 valkosipulin kynsi
1 vihreä chili (siemenet poistettu)
1 sitruuna (puolet viipaloituna, puolet mehuna)
oliiviöljyä
hyvää suolaa ja pippuria rouhittuna
muutama oksa tuoretta tilliä ja timjamia
muutama nokare voita
2 - 3 isoa palaa leivinpaperia

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Huuhtele kala kylmällä vedellä sisältä ja ulkoa ja kuivaa talouspaperilla. Tee muutama viilto kalan kylkiin terävällä veitsellä. Viiltoihin voi ripotella mausteita ja kala myös kypsyy tasaisesti. Hiero oliiviöljyä, sitruunamehua, suolaa ja pippuria kalan pintaan ja sisälle. Lisää sitruunaviipaleet ja yrtit kalan sisään ja pinnalle.

Viipaloi kasvikset ohuiksi ja pyöräytä ne kevyesti oliiviöljyssä. Mausta suolalla, pippurilla ja yrteillä. Laita kasvikset leivinpaperin päälle ja lisää muutama nokare voita sekaan. Aseta kala kasvisten päälle ja sulje leivinpaperipaketti ilmavasti. Paista 200 asteessa, noin 20 - 25 minuuttia. Voit avata paketin paiston aikana ja kokeilla kypsyyttä vaikka nyppäämällä selkäevästä, jos se lähtee helposti irti ruotoineen on kala kypsää. Varo kuumaa höyryä, kun avaat paketin.


You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Reseptikin on mainio, mutta erityisesti huomio kiinnittyi mahtavaan siikakuvaan. Upeat värit ja valaistuksen olet saanut aikaan näin talvisaikaan.

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Luonnonvaloa kyllä kaivataan...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.