Lihapullapatonki

4/18/2012



Lohtua takatalveen voi hakea vaikka lihapullilla ja kaalisalaatilla täytetystä patongista. Yleensä en laita lihapulliin mitään täyteaineita, mutta tällä kertaa koversin patongin sisustasta osan pois ja laiton sen lihapullataikinaan. Taka-ajatus oli tietysti se että patonkeihin mahtuisi enemmän täytteitä... Ohjeesta tulee 4 kpl noin 15 cm patonkeja.

1 iso tai 2 pientä tuoretta patonkia leikattuna 4 osaan

jogurttikaalisalaatti

reipas nyrkin kokoinen pala varhaiskaalia
n. 10 cm pätkä purjoa
1 varsisellerin varsi
½ vihreä chili
n. 1, 5 dl paksua maustamatonta jogurttia
reilu 1 rkl sinappia (esim. dijon hunajasinappi)
suolaa  ja pippuria
sitruunamehua

Suikaloi kaikki ainekset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita jogurtista ja sinapista tasainen kastike. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kasvikset ja kastike keskenään. Jätä maustumaan.

lihapullat

400 g jauhelihaa
1 muna
vajaa 1 dl patonkin sisustaa hienonnettuna
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 rkl kapriksia hienonnettuna
kuivattuja yrttejä maun mukaan
suolaa ja pippuria

Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee taikinasta haluamasi kokoisia ja muotoisia pullia 3 - 4 kpl/patonki. Paista muutama minuutti pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Täytä patongit ja käy kiinni!

You Might Also Like

7 kommenttia

  1. Oispa mulla tämmöinen lounaaksi!

    VastaaPoista
  2. Ja tää haluais nyt retkelle tuollaisen lihapullapatongin kanssa. Keli kyllä hieman räntäinen piknikille...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nyt pitää olla runsaasti nestemäistä lämmikettä jos meinaa ulos piknikille! Täällä vihmoo vuoroin räntää ja lunta vaakatasossa...

      Poista
  3. Jos ei tällainen lihapullapatonki lohduta, niin ei sitten mikään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep! Pitää olla kovat otteet takatalvea vastaan..

      Poista
  4. Meilläkin laitetaan lihapulliin yleensä vain jauhelihaa ilman täyteaineita. Lihan lisäksi pulliin menee reilusti yrttejä tai sitten paljon tuoksuvia mausteita kuten juustokuminaa, kardemummaa ja maustepippuria.

    Kaalisalaatti kuulostaa kivalta. Varsiselleri on ainoita ruoka-aineita, jonka kanssa en yleensä tule toimeen. Olen kyennyt syömään sitä kahdesti, kerran Ruotsissa "piperrysravitolassa" ja täällä yhdessä alppiravintolassa, jopa lähes tykkäsin. Luulen, että yleensä sitä tarjotaan liian vanhana ja kitkeränä, jolloin karkotun ruokapöydästä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsiselleri jakaa mielipiteitä, yleensä siitä joko pitää kovasti tai sitten ei yhtään..minä kuulun pitäviin. Minäkin maustan lihapullat aina mielen mukaan. Ei ole mitään perusreseptiä, mutta hyvin harvoin laitan korppujauhoja tms..

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.