Lihapullapatonki
4/18/2012
Lohtua takatalveen voi hakea vaikka lihapullilla ja kaalisalaatilla täytetystä patongista. Yleensä en laita lihapulliin mitään täyteaineita, mutta tällä kertaa koversin patongin sisustasta osan pois ja laiton sen lihapullataikinaan. Taka-ajatus oli tietysti se että patonkeihin mahtuisi enemmän täytteitä... Ohjeesta tulee 4 kpl noin 15 cm patonkeja.
1 iso tai 2 pientä tuoretta patonkia leikattuna 4 osaan
jogurttikaalisalaatti
reipas nyrkin kokoinen pala varhaiskaalia
n. 10 cm pätkä purjoa
1 varsisellerin varsi
½ vihreä chili
n. 1, 5 dl paksua maustamatonta jogurttia
reilu 1 rkl sinappia (esim. dijon hunajasinappi)
suolaa ja pippuria
sitruunamehua
Suikaloi kaikki ainekset ohuiksi suikaleiksi. Sekoita jogurtista ja sinapista tasainen kastike. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Sekoita kasvikset ja kastike keskenään. Jätä maustumaan.
lihapullat
400 g jauhelihaa
1 muna
vajaa 1 dl patonkin sisustaa hienonnettuna
1 - 2 valkosipulin kynttä
1 rkl kapriksia hienonnettuna
kuivattuja yrttejä maun mukaan
suolaa ja pippuria
Sekoita kaikki ainekset keskenään ja tee taikinasta haluamasi kokoisia ja muotoisia pullia 3 - 4 kpl/patonki. Paista muutama minuutti pannulla tai uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
7 kommenttia
Oispa mulla tämmöinen lounaaksi!
VastaaPoistaJa tää haluais nyt retkelle tuollaisen lihapullapatongin kanssa. Keli kyllä hieman räntäinen piknikille...
VastaaPoistaJoo nyt pitää olla runsaasti nestemäistä lämmikettä jos meinaa ulos piknikille! Täällä vihmoo vuoroin räntää ja lunta vaakatasossa...
PoistaJos ei tällainen lihapullapatonki lohduta, niin ei sitten mikään!
VastaaPoistaJep! Pitää olla kovat otteet takatalvea vastaan..
PoistaMeilläkin laitetaan lihapulliin yleensä vain jauhelihaa ilman täyteaineita. Lihan lisäksi pulliin menee reilusti yrttejä tai sitten paljon tuoksuvia mausteita kuten juustokuminaa, kardemummaa ja maustepippuria.
VastaaPoistaKaalisalaatti kuulostaa kivalta. Varsiselleri on ainoita ruoka-aineita, jonka kanssa en yleensä tule toimeen. Olen kyennyt syömään sitä kahdesti, kerran Ruotsissa "piperrysravitolassa" ja täällä yhdessä alppiravintolassa, jopa lähes tykkäsin. Luulen, että yleensä sitä tarjotaan liian vanhana ja kitkeränä, jolloin karkotun ruokapöydästä.
Varsiselleri jakaa mielipiteitä, yleensä siitä joko pitää kovasti tai sitten ei yhtään..minä kuulun pitäviin. Minäkin maustan lihapullat aina mielen mukaan. Ei ole mitään perusreseptiä, mutta hyvin harvoin laitan korppujauhoja tms..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.