Paahdetut munakoisot
4/27/2012
Uunissa paahdettu munakoiso valmistuu melkein itsekseen ja on herkullista sellaisenaan tai lisukkeena lihalle. Anna munakoisojen kypsyä kunnolla pehmeiksi ja ripottele lopuksi pinnalle tuoreita yrttejä ja raasta päälle hiukan parmesaania. Vuohenjuusto tai feta sopivat myös mainiosti.
Munakoisojen kitkeryys vaihtelee, joten kannattaa maistaa pieni pala raakana ja itkettää munakoisot tarvittaessa. Kitkeryys on kuitenkin makuasia, joten kannattaa luottaa omaan arvioon.
1 munakoiso
1 valkosipulin kynsi
pieni oksa rosmariinia tai timjamia
rouhittua suolaa ja mustapippuria
oliiviöljyä
halutessasi valmiin munakoison pinnalle
tuoreita yrttejä
parmesaania
Halkaise munakoiso ja ripottele leikkauspinnalle hiukan karkeaa suolaa. Itketä tarvittaessa munakoisoa noin 20 - 30 minuuttia ja pyyhkäise pinnalle nousseet nesteet ja suolat pois. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Leikkaa munakoison lihaan syviä ristikkäisviiltoja. Älä kuitenkaan leikkaa kuorta rikki. Mausta munakoiso kevyesti suolalla ja pippurilla sekä murskatulla valkosipulilla ja hienonnetulle rosmariinilla. Avaa hiukan viiltoja jotta saat mausteet myös munakoison sisälle. Lorauta lopuksi reilusti oliiviöljyä pinnalle ja viiltoihin ja paahda 200 asteisessa uunissa, maustettu puoli ylöspäin, noin 30 minuuttia tai kunnes munakoiso on kypsä ja kauniin värinen.
Ripottele kypsän munakoison pinnalle yrttejä ja raastettua parmesaania. Mausta vielä kevyesti pippurilla ja lorauksella oliiviöljyä ja tarjoa.
Huom! Munakoison lajista tai kypsyydestä riippuen paahdettaessa kuori saattaa sitkistyä, jolloin sen voi jättää syömättä.
14 kommenttia
Nää on tosiaan hyviä, täydellinen alkupala mun mielestä.
VastaaPoistaErikoislääh ihanille kuville taas, tuo ensimmäinen kuva varsinkin on ihan julistemateriaalia! :-)
Kiitos paljon! Joo, aivan mainiosti käy alkupalasta myös. Ja valmistuukin oikeastaan ihan itsekseen.
PoistaVoi että kun ovat upean näköisiä! Tosi kiva lisuke vaikka grillikemuihin.
VastaaPoistaKiitoksia! Kyllä vain, ja vois vaikka viimeistellä makua hiilloksella. Pieni savu vois tehdä hyvää..
PoistaMunakoisot upean näköiset kuvissasi.Munakoisoa uunissa tai grillin alla paahdettuna on standardiannos täälläpäin;usein jugurtilla tai tahinilla maustettu.
VastaaPoistaKiitos! Hieno vinkki tuo tahini ja munakoiso, pitääkin koittaa.
PoistaJa usein vielä lisätään granaattiomenan siemeniä päälle(siis tahinin tai jugurtin)suosittelen;D
PoistaNäitä on ihan pakko kokeilla heti kun saa munakoisoja läheltä. Ihanan näköistä!
VastaaPoistaKiitos! Nuo taisi olla Hollannista tuotuja.
PoistaPitääkin kokeilla koisojen uunittamista puolikkaina. Meillä ne laitetaan yleensä rinkuloina tai viipaleina, soseutusta varten kokonaisina. Itkettäneet emme koisoja ole enää moneen vuoteen.
VastaaPoistaKoisot on kyllä tosi monipuolisia ja hyviä! Minä itketän jos maku tuntuu kitkerältä, yleensä ei kyllä tarvitse.
PoistaVoisin joka postaukseesi laittaa repeatina kommentiksi "mielettömän hienoja kuvia" :)
VastaaPoistaOlisi mukavaa lukea sulta joskus valokuvausjuttu, antaisit vähän vinkkejä miten meikäläinenkin pystyisi edes lähelle sun kuvien tasoa.
Kiitos paljon! En nyt lupaa mitään tiettyä päivämäärää, mutta ihan hyvin voin lähitulevaisuudessa laittaa jonkun valokuvausjutunkin.. Aihe on vain aika laaja... Onko mielesssä jotain tiettyä juttua "vinkin aiheeksi"? Voit toki laittaa sähköpostiakin, vastailen parhaani mukaan.
PoistaIhan näistä sun ruokakuvista olisi kiva tietää enemmän, millä linsseillä kuvailet, onko jotain jippoja ja vinkkiviitosia millä saisi omat kuvat paremmiksi.
PoistaEilen olin muutaman muun bloggaajan kanssa Liemessä-Jennin ruokakuvauskurssilla, siellä puri iso fotokärpänen ja paljon apuja sainkin. Mutta kaikki aiheeseen liittyvä kiinnostaa hirmuisesti ja kun sun kuvat nyt on tota tasoa mitä on, niin olis kiva kuulla sunkin ajatuksia.
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.