Paistettua munakoisoa
8/14/2012Takaisin hellan ääreen...
Maistuva välimerellinen munakoisopaistos, jossa mukana oliiveja ja tomaatteja. Valkosipulista ja timjamista irrotetaan aluksi makua öljyyn, jossa munakoisot paistetaan. Pannun voi kuumentaa ihan reippaan kuumaksi ja pienennellä lämpöä kunhan munakoisot ovat saanet kauniin värin pintaan. Resepti kahdelle lisukkeena.
1 munakoiso (tässä n. 400 g)
1 valkosipulin kynsi
muutama oksa timjamia (tai rosmariinia)
kourallinen kirsikkatomaatteja (tai muita pieniä tomaatteja)
kourallinen oliiveja (kivet poistettuna)
tuoreita yrttejä
pecorino- juustoa tai vastaavaa raastettuna
suolaa ja rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä
Pilko munakoiso tasakokoisiksi kuutioiksi. Laita pannulle kunnon loraus tai parikin oliiviöljyä ja kuumenna hetki. Lisää kokonainen valkosipulin kynsi ja pieni nippu timjamia. Kun valkosipuli alkaa ruskistua, poista se ja timjami pannulta ja lisää munakoisot.
Pyöräytä kuutiot nopeasti öjjyssä sekaisin ja anna ruskistua kunnes munakoisoissa on mieleinen paistoväri. Pienennä lämpöä ja anna hautua kypsiksi, noin 20 minuuttia, tai kunnnes munakoisot ovat täysin pehmeitä. Sekoita välillä. Lisää halkaistut tomaatit ja oliivit ja anna kuumeta. Mausta pippurilla ja ripauksella suolaa.
Sekoita lopuksi sekaan kourallinen yrttejä ja raasta pinnalle juustoa maun mukaan. Tarjoa heti kuumana sellaisenaan tai lisukkeena lihalle tai kalalle.
10 kommenttia
Et päässyt Välimerelle niin Välimeri tuli sun luokse! Tuosta tulee aivan lounas jossain ranskalaisessa rantaravintolassa mieleen. Ihanaa!
VastaaPoistaVoi että miten mahtavat kuvat! Munakoiso on täälläpäin yksi suosituimmista ruoka-aineksista(Välimeren äärellä kun ollaan...) ja tuon tapaista olen useinkin tehnyt.Namskis!
VastaaPoistaMunakoiso on mahtava raaka-aine, yksi omista suosikeista! Täällä se on vaan välillä melko kallista..
PoistaHyvähyvä! Hellan ääressä on hyvä!
VastaaPoistaTervetuloa takaisin! On sua odotettukin. :)
VastaaPoistaBongasin blogisi vasta vähän aikaa sitten, ja olen ihan myyty. Kiitos upeista kuvista ja kivoista resepteistä (tähän asti olen ennättänyt kokeilemaan savulohipastaa, se oli hyvää)!
Kiitos vaan itsellesi! Hyvä jos tästä on iloa!
PoistaNam, munakoisoa! Täällä on himoittu Boulevard Socialissa maistettua, paahdetuista munakoisoista tehtyä tanhaa, sitä on pakko kokeilla tehdä!
VastaaPoistaMunakoisosta saa tosiaan kaikenlaista! Itse olen tehnyt joskus tahnaa jossa oli paahdettua munakoisoa ja tahinia yms...
PoistaHerkullista sekä silmille että varmasti myös kitalaelle. Munakoiso on niin kaunis, että sitä voi kuolata jo katsellessakin. Ja kuvissa on kunnon valo!
VastaaPoistaKiitos! Hyvällä valolla on hauska kuvata, niinhän se menee!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.