Vehnätortillaa ja vihreää salsaa

9/28/2012


Lihapullatortilla... Cheddarjuustoa, lihapullia, tulista jogurttikastiketta ja salaattia kuuman ja ohuen vehnärieskan sisään käärittynä...

Pehmeä ja lämmin leipä jonka sisään ruoka kääritään, taitellaan tai muuten täytetään on annos joka löytyy eri versioina ympäri maailmaa. Oli kyseessä sitten tortilla, dürüm, döner, rieska, gyros, wrap, pita tai mikä muu tahansa niin käsin syöminen on yleisesti suosittua ja herkullista puuhaa.

Näin syksyllä leivän sisään rullattu annos lämmittää käsistä lähtien koko kehoa ja lisukkeita voi vaihdella ihan oman mielensä mukaan. Helppoa, monipuolista ja maistuvaa.

Vehnätortilla

1 kpl
(24 cm paistinpannuun sopiva)

55 g durumvehnäjauhoja
ripaus suolaa
30 ml vettä (2 rkl)
vajaa 1 tl öljyä

Sekoita kaikki ainekset käsin keskenään ja vaivaa kunnes saat tehtyä taikinasta kiinteän pallon. Työstä taikinasta käsin ja kaulimella lähes läpikuultavan ohut, paistinpannulle sopiva ympyrä. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja ja kahta leivinpaperia apuna. Taikinan pitäisi olla helposti työstettävää ja kestävää nostettaessa. Voitele pinnoitettu paistinpannu kevyesti öljyllä ja kuumenna reilusti. Paista tortillaa kuumalla pannulla molemmin puolin kunnes pintaan muodostuu tummia läiskiä ja leipä on kypsää. Tarjoa tortillat suoraan pannulta mahdollisimman tuoreina ja täytä mieleisillä täytteillä.

Tulinen jogurttikastike

3 vihreää chiliä
kokonaisia mustapippureita
karkeaa merisuolaa
sitruunamehua
oliiviöljyä
paksua maustamatonta jogurttia
iso kourallinen minttua
iso kourallinen basilikaa
kourallinen korianteria
(valkosipulia)

Poista chileistä siemenet ja hienonna veitsellä pieneksi. Jos haluat oikein tulista kastiketta, jätä osa siemenistä poistamatta. Silppua pieneksi myös yrtit. Lisää hiukan valkosipulia mukaan jos haluat. Laita chilit, suola ja pippuri mortteliin ja jauha tahnaksi. Lisää hiukan öljyä ja sitruunamehua. Jauha lopuksi yrtit sekaan ja lisää maun mukaan muutama ruokalusikallinen jogurttia. Tarkista maku ja laita kylmään maustumaan.

Lihapullat olivat eiliseltä, enkä kirjoittanut reseptiä... Hauskaa viikonloppua!


You Might Also Like

8 kommenttia

  1. Kyllä on hyvän näköistä! Tykkään kanssa tehdä ja varsinkin syödä vehnätortilloja. Tosin nyt ostin masa harina maissijauhoja, että pääsen testaa myös niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rullattu ruoka on mahtavaa purtavaa!
      Löysin kevättalvella Jyväskylän kaupoista ensimmäistä kertaa tortilloihin käypää maissijauhoa. Ei tainnut olla masa harinaa.. en nyt muista merkkiä, sellaista ihan valkoista ja hiukan karkeaa kuitenkin. Pitääkin hakea uusi pussi!

      Poista
  2. Meidän köksän - tai kuten meilläpäin kutsuttiin kotsan - tunnilla tehtiin joskus ennen Kristusta vehnätortilloja ja niistä tuli minun ja sisareni bravuuri vuosiksi. Me paistoimme ne valurautapannulla ihan ilman rasvaa.

    Ankerias, mistä ostit masa harinaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän köksän tunnilla vuonna kivi ja keppi tortillaa ei taidettu tuntea edes sanana, tekemisestä nyt puhumattakaan... Ja kuten sanoit, paistaa voi myös valuraudalla.

      Poista
    2. Jonna, niitä saa ainakin Ruohonjuuresta! Mä haaveilen myös semmosesta tortillaprässistä, jolla sais litattua ne ilman kaulinta.

      Ja Jokihaka, miten nerokas idea rullata lihapullat tortillaan!

      Poista
    3. Kiitti! Semmonen tortillaprässi ois kyllä komee...

      Poista
  3. Vitsi mitä extremeduudsoneita te kaikki kun teette itse tortillatkin, heti iski hirveä alemmuuskompleksi. Mutta tuo näyttää aivan killerihyvältä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään että mulla on extreme- harrastus... hyvä kun selvis!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.