Halloumisalaattia ja minttusalsaa
5/23/2013Suolaista halloumijuustoa makeiden luumutomaattien ja raikkaan minttukastikkeen kera. Yksinkertaista, nopeaa ja herkullista. Kesäinen salaatti sopii alkuruuaksi sellaisenaan tai lähes kaikkien grilliherkkujen kaveriksi.
Suolaisuus halloumijuustoissa voi olla liikaa jopa suolaisen ystävälle, joten kannattaa maistaa pieni pala etukäteen ja tarvittaessa liottaa juustoa vedessä ennen käyttöä.
kahdelle
1 rasia miniluumutomaatteja (250 g)
1 paketti halloumijuustoa (150 - 200 g)
½ punttia tuoretta minttua
½ (luomu) sitruunan kuori ja mehu
muutama kokonainen mustapippuri
1 pienen pieni valkosipulin kynsi
muutama kide karkeaa merisuolaa
oliiviöljyä
Leikkaa juusto viipaleiksi. Liota tarvittaessa kylmässä vedessä.
Silppua minttu pieneksi. Raasta sitruunan kuori. Liiskaa valkosipuli.
Laita mortteliin kokonaisia mustapippureita ja muutama suolakide. Lisää valkosipuli ja sitruunan kuori. Hierrä ainekset tahnaksi ja lisää minttu muutamassa erässsä. Jatka hiertämistä kunnes seos on tasaista. Lisää samalla oliiviöljyä ja sitruunamehua kunnes maku ja koostumus ovat mieleisiä.
Halkaise tomaatit, lisää pari lusikallista minttusalsaa, sekoita ja anna maustua.
Kuivaa juustoviipaleet talouspaperilla ja paista niihin kaunis väri pannulla tai grillissä. Juuston voi paahtaa pinnoitetulla, kuivalla paistinpannulla sellaisenaan tai sipaista öljyllä ennen paistamista. Miten vain, makuasia.
Kokoa annos ja valuta pinnalle reilusti minttukastiketta. Tarjoa heti.
19 kommenttia
Maukkaita kuvia! Paistettu halloumi lämmittäisi kyllä mukavasti ;).
VastaaPoistaTänään ja eilen ei ole satanut paljoa. Lämmintä on ehkä 11 astetta, eikä loppukuun ennuste lupaa mitään muutosta...
PoistaToivotaan parempaa..
PoistaHyvänen aika, miten ihanan näköistä!!!! Vesi surahti suuhun.
VastaaPoistaKiitos! Äkkiähän sinä tuollaisen annoksen pyöräytät..
PoistaMukavan kesäinen resepti, en tiedä, mistä se johtuu, mutta meillä syödään hallomia lähinnä kesäisin.
VastaaPoistaIkkunalaudalla roihahtanut minttu taitaa nyt joutua kastikkeeseen...
Sama juttu, halloumi on kesäruokaa.. Omituista sinänsä koska lämmin juusto toimisisi talvellakin..
PoistaIhanat kuvat:) Pikku luumutomaatit ovat kyllä ihania ihan sellaisenaankin mutta halloumin kanssa takuulla taivaallisen hyvää:)
VastaaPoistaKiitti! Kyllä tuossa oli aika mukava suolaisen ja makean yhdistelmä.. ja raikas minttu oli kiva lisä.
PoistaTuo olikin hyvä vinkki tuo liottaminen! Vanhatkin suosikkihallojumit ovat alkaneet maistua liian suolaisilta, joten ostaminen on jäänyt vähemmälle. Kauanko liottelet?
VastaaPoistaIhan tarkkaan en katsonut, mutta viitisen minuuttia. Riitti ihan hyvin kun nuo viipaleet oli alle sentin paksuisia. Tässä käytetty halloumi(filos)ei ollut ihan suolaisimmasta päästä.
PoistaFilos taitaa meilläkin ollut grillissä ja vähän olen sen suolaisuudelle nyrpistellyt nenää. Nyt löytyi konsti!
PoistaMeillä oli joku toinenkin halloumi tässä taannoin, jota liotin pitempään. En kyllä muista merkkiä. Suolaisuus on usein hankalaa, yhdelle liikaa ja toiselle liian vähän..
PoistaIhana yhdistelmä suolainen halloumi ja makoisat tomaatit. Olen kehittänyt jonkin sortin addiktion tuohon juustoon ja vetelen sitä ympäri vuoden, mutta grilliin se kuuluu aivan ehdottomasti.
VastaaPoistaJep, eipä tuo huono riippuvuus ole! Suoraan grillistä halloumi on kyllä parhaimmillaan.
Poistamiten ei ole koskaan tullut mieleen tehdä mintusta pestoa?! No nyt sitä tullaan kyllä tekemään :-) kiitos vinkistä!
VastaaPoistaJoo se on mukavan raikasta! Ja sopii moneen käyttöön.
PoistaKiitos resepteistä; karsea mökkiruokastressi sai helpotusta blogistasi; sain kaslerinvartaita, broilerinvartaita, halloumisalaatti ja minttusalsaa, perunasalaattia, paahdettuja parikoita, hyviä olivat, broilerivartaat olivat parhaita..kiitos
VastaaPoistaHei! Kiva kuulla että maistui.. ja että mökkistressi helpotti!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.