Kirsikkatomaatit balsamikastikkeessa
5/02/2013Tomaattisesongin alkamista odotellessa voi valjuihin tomaatteihin loihtia makua kypsentämällä ne uunissa balsamiviinietikan kanssa. Klassisen Caprece- salaatin aineksista koottu annos kelpaa vaikka hienompien päivällisten alkuruuaksi, mutta parhaalta se taitaa maistua kesäruokana piknikillä.
2 annosta alkuruokana tai yhdelle nälkäiselle
1 rasia kirsikkatomaatteja (250 g)
½ dl balsamiviinietikkaa
1 rkl fariinisokeria
½ rkl oliiviöljyä
ripaus suolaa ja pippuria
timjamia
basilikaa
1 pallo (buffalo) mozzarellaa
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Halkaise tomaatit ja laita ne leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Sekoita sokeri, etikka ja öljy keskenään. Anna sokerin liueta nesteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla sekä timjamille. Kaada liemi tomaattien päälle ja kypsennä uunissa 30 minuuttia. Sekoita kerran paiston aikana.
Nosta tomaatit pois paistoastiasta. Kaada paistonesteet pieneen kattilaan ja keitä kokoon kovalla lämmöllä muutaman minuutin ajan kunnes neste sakenee siirappimaiseksi. Jäljelle jää 2 - 3 rkl valmista kastiketta.
Tarjoa tomaatit balsamikastikkeen, basilikan ja mozzarellan kanssa.
10 kommenttia
Italianvärisalaatti - ihan paras kesälounas!
VastaaPoistaNäin on. Nyt alkaa taas salaatit maistumaan kesää kohti.
PoistaTykkään!
VastaaPoistaSamoin!
PoistaMmm,niin hyvää:)
VastaaPoistaNiin on!
PoistaNam! Ja herkullisen näköinen mozzarella, tuollaisia "pyörteitä" ei taidakaan olla kuin kunnon kamassa eli buffalassa. Kuva oikein huutaa iskemään haarukalla ja äkkiä ääntä kohti.
VastaaPoistaJoo, äkkiä ääntä kohti, se on hyvä neuvo!
PoistaVoiko olla herkullisemman näköisiä kuvia. Olen tehnyt basic mozzarella-tomaattisalaattia nyt parina iltana. Mutta tuo balsamikastike vie sen kyllä vielä uudelle tasolle!
VastaaPoistaKiitokset! Jep, tuo kastike kyllä maustaa vähän valjummankin makuiset tomaatit..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.