Ribs, kotiuunissa

8/28/2014


Tähän asti parasta lammasta olen syönyt Kreetalla, jossa karitsan kylkipalat kypsyivät hitaasti ja lempeästi samaan tapaan kuin kotoinen loimulohi, hiljalleen palavan nuotion reunalla.

Aina ei ole aikaa tai mahdollisuutta hiilloksella kokkailuun, mutta onneksi ribsit valmistuvat helposti myös uunissa. Jos aikaa on, voi lihat maustaa jo edellisenä päivänä, mutta ihan kelpo purtavaa syntyy vähemmälläkin vaivalla.

Sitruuna, valkosipuli ja timjami maustavat sekä lihan, muita erityisesti paistoastian pohjalle kertyvän liemen, josta ribsit saavat loppusilauksen.

resepti kahdelle

n. 700 - 800 g karitsan tai porsaan kylkipaloja
½ luomusitruuna
suolaa ja pippuria
muutama oksa timjamia
pari ripausta sokeria
2 - 3 valkosipulin kynttä
oliiviöljyä

Siisti kylkipaloja tarvittaessa. Sekoita lihojen joukkoon öljyä, sitruunaviipaleet, valkosipulit ja mausteet. Nosta kaikki ainekset paistoastiaan ja lisää pohjalle tilkka kuumaa vettä. Kypsennä 125 asteisessa uunissa kannen tai folion alla 2 – 3 tuntia, tai kunnes liha alkaa vetäytymään luista.

Nosta lihat uunista vetäytymään. Siivilöi paistoliemi laakeaan, viilennettyyn astiaan ja poista enimmät rasvat liemen jäähtyessä.

Kaada liemi kattilaan ja kiehauta. Lisää noin ruokalusikallinen hunajaa sekä sitruunamehua maun mukaan. Keitä kasaan ja tarkista maku.

Leikkaa lihat sopiviksi annospaloiksi ja valele paistoliemellä. Viimeistele ribsit kuuman grillivastuksen alla kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Tarjoa heti kuumana!


You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.