Tomatillo salsa
8/31/2014Tämä vihreä salsa on samaa sarjaa parin viikon takaisen chilikastikkeenkanssa siinä mielessä, että molempien pääraaka-aine on meksikolainen säilyke. Ihan yhtä helpolla tämä raikkaan tulinen salsa ei valmistu, mutta ei tässäkään mitään vaikeaa ole, vie vain hiukan enemmän aikaa.
Reseptistä tulee noin 4 dl valmista salsaa.
1 purkki vihreitä tomaatteja (tässä 790g purkki)
2 vihreää jalopenoa
2 vihreää chiliä
4 - 5 valkosipulin kynttä
1 sipuli
2 limen mehu
ripaus mustapippuria
ripaus jauhettua juustokuminaa
ripaus kuivattua oreganoa
½ nippu tuoretta minttua (tai korianteria)
loraus oliiviöljyä
loraus omenasiiderietikkaa
suolaa
Laita kaikki kasvikset uunipellille ja paahda reilussa 200 asteessa noin 20 minuuttia tai kunnes kasvisten pinta alkaa tummeta. Pieni hiiltyminen tuo makua, mutta alä päästä kasviksia kuitenkaan palamaan.
Kuori chilit ja jalopenot ja poista suurin osa siemenistä. Yhdistä kaikki ainekset. Soseuta ja jäähdytä. Mausta aluksi varoen ja tarkista maku uudelleen kun salsa on jäähtynyt.
Tarjoa salsa kylmänä tacojen, tortillojen yms. kera tai ihan vaan grillatun lihan tai kalan kaverina.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.