Focaccia

9/17/2014


Vastapaistettu leipää. Mikäs sen mukavampaa. Focaccia on kelpo leipä sellaisenaan, mutta ruokaisamman version saa lisäämällä vaikkapa pieniä tomaatteja, punasipulia, fetajuustoa tai vaikkapa rapeaksi paistettuja chorizoviipaleita.

En muista mistä tämä focaccia resepti on alunperin meille tullut, mutta se on toiminut hyvin. Pientä pelisilmää leivonnassa on hyvä olla, jauhot kun käyttäytyvät olosuhteiden mukaan aina hiukan oman päänsä mukaan. Taikina saa kuitenkin jäädä tarttuvaksi ja melko löysäksi.

Yleensä pyrin minimoimaan tiskin määrää, mutta tässä en käytä leivinpaperia, vaan paistan leivän suoraan hyvin öljytyllä uunipellillä.

n. 22 * 32 cm uunipelti

2 dl vettä
1 tl sokeria
½ tl suolaa (lisäksi suolahiutaleita pinnalle)
2 rkl oliiviöljyä (lisäksi pellin öljyämiseen ja leivän pinnalle)
25 g hiivaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 ½ dl durumjauhoja

oliiveja
tuoretta rosmariinia
sormisuolaa tai rouhittua suolaa
(pätkä chorizoa)

Liuota hiivä kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja oliiviöljy. Lisää jauhot parissa erässä ja vaivaa taikinaa käsin noin 10 minuuttia. Koneella selvinnee puolella ajasta.

Peitä taikinakulho ja anna kohota puolesta tunnista tuntiin.

Voitele uunipelti reippaalla määrällä oliiviöljyä. Levitä taikina pellille ja sudi pinnalle reilusti oliiviöljyä. Anna kohota vielä puolisen tuntia.

Lämmitä uuni 225 asteeseen. Jos lisäät focacciaan chorizoa, paista makkaraviipaleet nopeasti pannulla ja imeytä enimmät rasvat pois talouspaperin päällä.

Painele oliivit, rosmariinit ja chorizot taikinaan. Ripottele pinnalle hiukan suolaa.

Paista uunissa noin 20 - 30 minuuttia. Tarjoa heti.





You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.