Yakitori – kanaa japanilaisittain

9/11/2014


Uusimmassa Mondossaoli japanilaisten kanavartaiden, yakitorien resepti. Reseptin ja tarinan takana oli Umeshu ravintolan keittiöpäällikkö Toni Munde. En ole Japanissa, enkä myöskään kyseisessä ravintolassa käynyt, mutta uskotaan miestä ja kokeillaan.

Mielenkiinnon reseptissä herätti oikeastaan kokoonkeitetty Tare- kastike, jossa broileri marinoidaan.

Aina avulias Wikipedia tiesi kertoa, että yaki tarkoittaa hiillosta, ja tori kanaa. Hiiligrillin ääressä en tällä kertaa ollut, mutta maukasta tuli grillivastuksenkin alla. Seuraavan kerran kun pääsen hiiloksen äärelle, kokeilen tätä uudestaan.

Tein puolikkaan annoksen Tare- kastiketta, joka riitti hyvin puolelle kilolle lihaa. Chiliä käytin tuplasti, ja lisäsin myös pätkän sitruunaruohoa, jota ei alkuperäisessä ohjeessa ollut. Ruokosokerin sijaan käytin palmusokeria, jota laitoin hiukan vähemmän kuin reseptissä.

2 – 4 annosta

500 g broilerin paistileikettä

1 punainen chili
pieni pala inkivääriä (n. 2 * 2 cm)
1 valkosipulin kynsi
10 cm pätkä sitruunaruohoa
½ dl japanilaista soijakastiketta
½ dl miriniä
½ dl vettä
¼ dl palmusokeria
¼ d riisiviinietikkaa

ruohosipulia

Pilko chili, valkosipuli, inkivääri ja sitruunaruoho pieneksi silpuksi. Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen kunnes nesteestä on noin puolet jäljellä. Jäähdytä liemi.

Laita kanat muovipussiin ja kaada marinadi sekaan. Sekoita ainekset tasaisesti ja laita jääkaappiin maustumaan noin 4 - 6 tunniksi, tai yön yli jos aikaa on.

Ota lihat marinadista ja paista sellaisenaan tai pujota liotettuihin varrastikkuihin. Kiehauta marinadi ja valele sillä lihoja kypsennyksen aikana. Paista kanat kypsäksi grillissä, pannulla tai uunissa.

Ripottele vartaille ruohosipulia ja tarjoa kuumina.


Kuluttajaliiton Hävikkiviikko on täydessä vahdissa. Lisää tietoa täältä.
 

You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.