Halloumia ja vihersalaattia

5/07/2015


Suolaista halloumia, rapsakoita pinjansiemeniä ja happaman kirpeää sumakkia vihreiden kasvisten kera. Yksinkertaista, helppoa ja takuulla maukasta :)

Tämä raikas salaatti sopii yhtä lailla kesän juhlien noutopöytiin kuin grilliruokien kanssa tarjottavaksi. Jos valmistat salaattipohjan etukäteen, lisää halloumi ja pinjansiemenet vasta juuri ennen tarjoilua jolloin ne säilyvät rapsakoina.

2 - 4 annosta

n. 300g kurkkua
1 kevätsipulin varsi
1 oksa varsiselleriä
½ vihreästä paprikasta
iso kourallinen basilikaa
pieni kourallinen minttua
(½ vihreä chili)

n. 1 tl hunajaa
loraus oliiviöljyä
sitruunan tai limen mehua
sumakkia
mustapippuria
suolaa

100 g halloumia
n. 2 rkl pinjansiemeniä

Paahda pinjansiemenet kuumalla, kuivalla pannulla ja siirrä sivuun odottamaan. Leikkaa halloumi kuutioiksi ja laita kylmään veteen likoamaan.

Leikkaa kaikki kasvikset pieniksi paloiksi ja silppua yrtit. Sekoita kastike ja mausta pienellä ripauksella suolaa, pippuria ja sumakkia. Sekoita ainekset keskenään ja jätä maustumaan.

Valuta halloumit ja kuivaa talouspaperilla. Paahda kuutiot kuumalla, kuivalla pannulla kunnes juusto ruskistuu kauniiksi. Anna jäähtyä hetki.

Kokoa salaatti ja ripottele pinnalle vielä sumakkia ja hiukan yrttejä. Tarjoa heti.




You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.