Kesäkurpitsasalaatti

5/21/2015


Kesäkurpitsakausi lähestyy kiivaasti. Tämä yksinkertainen, nopea ja maukas paistetuista kesäkurpitsoista koottu salaatti sopii kevyeksi lounaaksi yhdelle, tai pienenä lisukkeena kahdelle.

Itse suosin mahdollisimman pieniä kesäkurpitsoja, jotka ovat rapsakoita eikä keskellä oleva siemenkota ole pehmeää höttöä. Ohuet viipaleet kypsyvät kuumalla pannulla parissa minuutissa, joten tämän ehtii pyöräyttää lyhyelläkin lounastauolla.

1 annos

n. 150 – 200 g kesäkurpitsaa
1 pieni kevätsipulin varsi

sitruunamehua ja oliiviöljyä
suolaa ja pippuria
pieni kourallinen pähkinöitä tai siemeniä maun mukaan
persiljaa
(sumakkia)

Silppua sipulinvarsi ohuiksi viipaleiksi ja laita astiaan. Kaada päälle loraus öljyä ja sitruunamehua. Masuta suolalla ja pippurilla ja jätä maustumaan. Jos pidät makeasta, lisää myös ripaus sokeria.

Viipaloi kesäkurpitsa noin sentin viipaleiksi. Lorauta paistinpannuun öljyä niin että pohja peittyy ohueen kerrokseen kauttaaltaan. Kuumenna reilusti ja paista kesäkurpitsoihin kaunis väri molemmin puolin. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Tarkista kypsyys veitsenkärjellä tai haarukalla.

Kaada kesäkurpitsat sipulien sekaan ja sekoita. Lisää pinnalle tuoretta persiljaa, pähkinöitä ja hyppysellinen sumakkia. Tarkista maku ja nauti!



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.