Kanaa lime, chili & jogurttimarinadissa | Lime, Chili & Yogurt Marinated Chicken
7/12/2016
Kirpeän tulinen
marinadi pitää sisällään kuivattua limeä ja chiliä, jonka
jogurtti pehmentää juuri sopivaksi meheville ja rapeapintaisille
kanankoiville.
Hehkuvan oranssi
Kashmirin chili on tulisuudeltaan miedohkoa, joten jos käytät
jotain voimakkaampaa chilijauhetta, kannattaa reseptissä olevaa
määrää vähentää. Tai jos pidät hot hot kot kot niin sitten
ei...
Reseptistä riittää
noin 600 grammalle lihaa.
2 maustamatonta
broilerin koipireittä (tai muuta luullista ja nahallista palaa)
½ dl maustamatonta
rasvaista jogurttia
1 tl kuivattua
limejauhetta
1 tl Kashmirin chilijauhetta
½ tl suolaa
1 valkosipulinkynsi
hienonnettuna
Sekoita astiassa
marinadin ainekset keskenään. Lisää kanankoivet ja hiero marinadi
hyvin lihojen pintaan ja erityisesti nahan alle. Anna maustua
huoneenlämmössä puolisen tuntia tai jääkaapissa 3 - 4 tuntia jos
on aikaa.
Kypsennä 200
asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa kuumina mieleisten
lisukkeiden kanssa.
In English
2 portions
2 chicken legs with
bone and skin (500 - 600g)
50ml natural yogurt
1 tsp dried lime
powder
1 tsp kashmiri chili
powder
½ tsp salt
1 garlic clove,
minced
Mix all the
ingredient together. Add chicken and rub the marinade all over and
under the skin. Allow to marinate for 30 minutes in room temperature
or 3 - 4 hours in the fridge.
Place the chicken on a
baking tray, lined with baking parchment and bake for 45 minutes in
200 C. Serve the chicken hot!
4 kommenttia
Ihanaa comfort-ruokaa! Tein taannoin hyvin samantyyppistä kanaa, mutta käyttäen piripiriä. Nam.
VastaaPoistaJoo, on tuo tosi mureaa ja maukasta! Piripiri kana vie aina mun ajatukset Lissaboniin :)
PoistaNäyttää kyllä tosi herkulliselta, vois kokeilla.
VastaaPoistaOsallistu kastehelmi kulhojen (6) arvontaan mun blogissa.
Kiitos! Kokeile ihmeessä:)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.