Sardelli, kapris ja tomaattisalaatti | Tomato, Anchovy and Caper Salad
7/17/2016
Espanjan
tapasbaareista versioitu tomaattisalaatti sopii puhtaiden ja
voimakkaiden makujen ystäville. Makeita tomaatteja, kirpeitä
kapriksia ja Atlantin suolaisia sardelleja oliiviöljyllä
peiteltynä. Ripaukset oreganoa ja pippuria viimeistelevät maun.
Kivistön Mari
kirjoitti aiemmin tällä viikolla hienosti yksinkertaisesta ruuasta
ja sen helppoudesta ja vaikeudesta. Uskon että tämä pieni kesäinen
tapassalaatti mahtuu samaan sarjaan Kivistön tomaatti-papusalaatin
kanssa: vain muutama raaka-aine ja paljon toisiaan täydentäviä
makuja.
Helppoa ja nopeaa
kesäruokaa. Yksinkertaisesti!
tomaatteja
sardelleja
kapriksia
oliiviöljyä
kuivattua oreganoa
(kreikkalaista villioreganoa)
rouhittua
mustapippuria
Kokoa salaatti ja
nauti hyvän leivän kera.
In English
Simple tomato salad
with bold flavors.
tomatoes, sliced
flat fillets of
anchovy in oil
capers
evoo
dried oregano (Greek
wild mountain oregano)
cracked black pepper
8 kommenttia
Herkullisen näköistä,ja hyvät maut tuossa:)
VastaaPoistaKiitti! Minustakin tuossa on maut kohdallaan :)
PoistaYksinkertaisuus on valttia!
VastaaPoistaMinua hieman hirvittää tuo tomaatin ja sardellin yhdistäminen, mutta ehkä syynä ovat liian vaaleat tomaatit, joita tuossa jouduin käyttämään. Niistä on se tässä tarvittava täyteläinen makeus kaukana.
Syötiin muuten taas pissaladièrea eilen... näköjään ihan kesävakio tänä vuonna. Jopa lapset ovat siitä innoissaan (tai siis ne isommat...)
Näinhän se on! Mua on joskus hirvittänyt juuston ja sardellien yhdistäminen joka on myös suosittua, mutta olen siitä jo päässyt yli :)
PoistaJust niin, hyvä Antti!! :)
VastaaPoistaSamat sanat :) Hyvä Mari!
PoistaIhanan näköistä ja niin yksinkertaista. Pitää kokeilla, Moskovassa on ainakin tomaatit juuri nyt ihan poskettoman maukkaita.
VastaaPoistaKiitti :) Hyvien kesätomaattien seuraksi ei paljon mitään tarvitsekaan!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.