Ricotta - tomaattikeitto | Tomato & Ricotta Soup
1/12/2017Tämän täyteläisen ja pehmeän tomaattikeiton ydin on ricottajuustossa ja tölkillisessä San
Marzano tomaatteja. Paljon muuta ei sitten tarvitakaan ja valmista tulee noin 20 minuutissa. Arjen pikaruokaa siis!
Salvia ja timjami sopivat mainiosti tomaattiruokien maustamiseen, mutta yhtä hyvin voi käyttää vaikkapa basilikaa ja lehtipersiljaa. Salvia on sen verran voimakas mauste että sitä kannattaa lisätä maltilla.
Helppoa ja nopeaa kasvisruokaa talvi-iltaa lämmittämään!
2 annosta
200 g ricottaa (castelli)
1 pieni sipuli, silputtuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
n. 1 tl punaista
chiliä silputtuna (ilman siemeniä)3 – 4 lehteä salviaa
hyppysellinen tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
Kuullota kattilassa sipuli, valkosipuli ja chili pehmeiksi oliiviöljyssä. Lisää yrtit ja tomaatit mehuineen. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla ja anna porista hiljalleen kannen alla 10 minuuttia.
Laita ricotta tehosekoittimen kulhoon ja lisää kuumat keittoainekset pienissä erissä sekaan.
Aja sileäksi ja kuumenna uudelleen varovasti.
Hienosäädä maku kohdalleen ja tarjoa!
In English
for two
400g can tomatoes (San Marzan)
200g ricotta cheese
1 small onion, chopped
2 garlic cloves, minced
1 tsp red chilli, minced (deseeded)
3 – 4 sage leaves
a pinch of thyme
salt and pepper to taste
Pour about tablespoon of olive oil in a small cooking pot. Cook onions, garlic and chilli for few minutes until soft. Add herbs and tomatoes and put the lid on. Cook gently for 10 minutes. Put ricotta in a blender and add hot soup ingredients in small pathes. Puree until smooth. Reheat and season to taste before serving.
4 kommenttia
Tarttee kokeilla! :)
VastaaPoistaNiin tarttee :)
PoistaSun pinaatti-sienimunakas, jossa kuivattua timjamia on päässyt meillä jo monesti sunnuntain aamiaispöytään. Ja sun bulgursalaatti, jossa ne aivan törkeen ihanat uunipaahdetut porkkanat, on pienellä muokkauksella (osan porkkanoista korvaan punajuurilla ja lantulla) tullut taloutemme arki-iltojen vakiopelastus.
VastaaPoistaTämä keitto-ohje näyttää minuun silmiini taas yhdeltä sellaiselta jutulta, jonka bongaan sun blogista ja joka päätyy isoksi osaksi arkeani :)
Vautsi! Mahtavaa kuulla että reseptit on oikeasti jossain käytössä! Kiitti :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.