Paahdetut sumakkiperunat | Sumac Roasted Potatoes
4/14/2017
Kirpeän sitruksinen
ja hedelmäinen sumakki sopii maustamaan melkein mitä vaan, myös
ulkomailta rahdattuja uuden sadon perunoita. Helppoa ja nopeaa
tarjottavaa sellaisenaan tai liha- ja kalaruokien kaveriksi.
Leppoisaa
pääsiäistä!
4 pientä annosta
tapaksena
500g pieniä
perunoita
oliiviöljyä
suolaa
1 rkl sumakkia
Kuumenna uuni 200
asteeseen. Huuhtaise perunat ja anna kuivahtaa. Puolita perunat ja
kaada päälle loraus oliiviöljyä. Sekoita niin että öljy peittää
perunat tasaisesti.
Lisää puolet
sumakista ja reipas hyppysellinen suolaa. Sekoita ja levitä perunat
leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunissa noin 20 – 30
minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista suolan määrä ja
ripottele jäljelle jäänyt sumakki perunoille. Tarjoa heti kuumina!
In English
4 portions as a
tapas
500g small new
season potatoes
1 tbsp olive oil
salt to taste
1 tbsp sumac
Preheat the oven to
200C. Wash and dry potatoes. Halve the potatoes and drizzle with
olive oil. Season with half of the sumac and salt. Mix and put in a
baking tray.
Roast in the oven
for 20 – 30 minutes or until golden. Sprinkle with the other half
of the sumac before serving.
18 kommenttia
Varmaankin hyvää:) Sumakki onkin yksi lempimausteeni:)
VastaaPoistaMä ainakin tykkäsin :) Paahteista ja raikasta samaan aikaan!
PoistaOi nam! Kunhan perunasesonki alkaa, niin tämä täytyy laittaa kokeiluun :)
VastaaPoistaJoo, mä sorrun aina keväisin kerran tai pari ulkomaisiin perunoihin kotimaisia odotellessa :)
PoistaOlisinkohan ostanut sumakkia silloin Hakaniemestä, kun koluttiin kauppoja? Tämä vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta, vaikka jo tänään, jos sumakkia löytyy. :D
VastaaPoistaMä muistaisin myös niin :) Maustekaapin läpikäynti siis tiedossa...
PoistaLöytyi! :D
PoistaHyvä :)
PoistaKiva ohje, pitää tehdä toistekin ja vielä runsaammalla sumakilla!
PoistaTänks! Tuota onkin helppo virittää suuntaan jos toiseen. Itse meinasin että vois pyöräyttää potut lopuksi lehtipersiljasilppuun... Se jäi seuraavalle kerralle :)
PoistaAh, aina on haussa uudet sumakkireseptit, joten tämä testiin asap!
VastaaPoistaJoo, testiin vaan! Toi on niin perusresepti että sitä voi säätää moneen suuntaan!
PoistaEtnisessä kaupassa myytiin sumakkia sen verran isossa purkissa, että kaikki vinkit sen käyttöön ovat tarpeen. Perunathan se maustaa varmaan tosi hyvin. Tähän asti olen maustanut lähinnä lohta ja broileria.
VastaaPoistaSama :) Myös salaatteihin ja kaikenlaisille paistetuille kasviksille sitä tulee ripoteltua...
Poistaaah -kiitos vinkistä <3
VastaaPoistaOle hyvä :)
PoistaIhan multaperunan näköisiä. Kuulostaa kyllä kaikkea muuta kuin mullalta.
VastaaPoistaMultaperunat on parhaat perunat :)
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.