Helpot ja nopeat kesäruuat saavat jatkoa.
Suolainen halloumi ja kotoisat uudet perunat sopivat hyvin yhteen. Ruokaisan salaatin voi viimeistellä yrteillä ja sipulilla oman maun mukaan.
Kaprikset ja chili tuovat ruokaan sopivasti sekä kirpeyttä että potkua hellepäivää piristämään.
2 - 4 annosta
1 paketti halloumijuustoa
keitettyjä uusia perunoita
kapriksia
kevätsipulia varsineen
tuoreita yrttejä
chiliä
oliiviöljyä
sitruunamehua
pippuria
Halloumia voi liottaa kylmässä vedessä 15 - 30 minuuttia ennen paistoa jos haluaa vähentää suolaisuutta. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ennen paistoa.
Viipaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon silputtuja yrttejä ja lisää halutessasi hiukan chiliä. Lisää kapriksia maun mukaan ja kaada päälle loraus oliiviöljyä ja hiukan sitruunamehua. Sekoita varovasti ja jätä maustumaan.
Kaada pannulle reippaasti oliiviöljyä ja paista perunoita kunnes niissä on kaunis väri ja rapea paistopinta.
Siirrä perunat odottamaan ja paista halloumijuustoon kuumalla pannulla kullanruskea pinta.
Kokoa annos juustosta, perunoista ja yrteistä. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja nauti!