Halloumia ja uusia perunoita
7/09/2014Helpot ja nopeat kesäruuat saavat jatkoa.
Suolainen halloumi ja kotoisat uudet perunat sopivat hyvin yhteen. Ruokaisan salaatin voi viimeistellä yrteillä ja sipulilla oman maun mukaan.
Kaprikset ja chili tuovat ruokaan sopivasti sekä kirpeyttä että potkua hellepäivää piristämään.
2 - 4 annosta
1 paketti halloumijuustoa
keitettyjä uusia perunoita
kapriksia
kevätsipulia varsineen
tuoreita yrttejä
chiliä
oliiviöljyä
sitruunamehua
pippuria
Halloumia voi liottaa kylmässä vedessä 15 - 30 minuuttia ennen paistoa jos haluaa vähentää suolaisuutta. Taputtele pinta kuivaksi talouspaperilla ennen paistoa.
Viipaloi kevätsipuli ohuiksi renkaiksi. Sekoita joukkoon silputtuja yrttejä ja lisää halutessasi hiukan chiliä. Lisää kapriksia maun mukaan ja kaada päälle loraus oliiviöljyä ja hiukan sitruunamehua. Sekoita varovasti ja jätä maustumaan.
Kaada pannulle reippaasti oliiviöljyä ja paista perunoita kunnes niissä on kaunis väri ja rapea paistopinta.
Siirrä perunat odottamaan ja paista halloumijuustoon kuumalla pannulla kullanruskea pinta.
Kokoa annos juustosta, perunoista ja yrteistä. Viimeistele rouhitulla mustapippurilla ja nauti!
24 kommenttia
Hieno kaprisfoto!
VastaaPoistaKiitoksia!
PoistaTiivistettynä - kesän parhaimmistoa!
VastaaPoistaLisäksi yhdyn edelliseen. Todella hieno tuo kapriskuva!
Kiva kuulla :)
PoistaKyllä simppeli vaan voi olla hyvää. Ja hyvän näköistä!
VastaaPoistaNyt on niin hienot ilmat ettei viitsi paljoa keittiössä puuhailla. Simppeliä ja nopeaa :)
PoistaKertakaikkisen kaunista!
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaMenee ehdottomasti testiin. Heti ensi viikolla kun kesäloma vihdoin alkaa. Ja tervetuloa takaisin! :)
VastaaPoistaKiitti! Ja hyvää lomaa!
PoistaIhan huippua saada jälleen Jokihaan taattua laatua kuvissa ja resepteissä! Huikeita kuvia!
VastaaPoistaTässä reseptissä yhdistyvät (melkein) kaikki herkkuni.
Kiitos ja kiva että tulit blogiin taas käymään! Meikän pienestä blogitauosta huolimatta :)
PoistaTämä on just parasta kesäruokaa. Koska silloin ei todellakaan jaksa käyttää liikaa aikaa keittiössä. Menee ehdottomasti testiin. Niin hienoa, että olet takaisin, jo parista ensimmäisestä postauksesta taas pää täynnä ideoita.
VastaaPoistaKiva kuulla! Yritän huomiselle jotain reseptiä väsäillä.. tai ylihuomiselle:)
PoistaTein tätä, aivan järjettömän hyvää. Resepti meni aika lailla sellaisenaan pannulle. Yhden valkosipulin kynnen lisäsin ja käytin yrttinä basilikaa, kun sitä oli tyrkyllä. Jokohan voisi tehdä uudestaan?
PoistaJee! Mainiota! Siitä vaan uutta pannulle :)
PoistaTein kans tätä eilen - ja tuun ehkä tekemään joka päivä kesän loppuun asti :D Huikean hyvää, kiitos reseptistä!
VastaaPoistaVau! Kiitos itsellesi, oli kyllä mukava kuulla tuo :)
PoistaKiva kuulla! Kiitos kun kävit jättämässä kommentin!
VastaaPoistaTosi iloinen yllätys, että Jokihaka kokkaa taas!! Olen blogisi satunnainen lukija - eli hurautan välillä parin viikon bloggaukset kerralla läpi. Tämä salaatti iski suoraan ytimeen ja helteestä sekä ulkokeittiön puutteesta huolimatta pottukattila on liedellä. Valokuvasi ovat erinomaisia, kuten ottamasi kapriskuvakin. Kiva, kun olet palannut ilahduttamaan kuvilla ja resepteillä!
VastaaPoistaHei! Mukava kuulla että täältä on löytynyt ideoita.
PoistaEi ole ulkokeittiötä meilläkään, mutta pitäähän sitä uusia perunoita silti saada, hellettä tai ei :)
No johan, olen ahkerasti kommentoinut uusiin postauksiisi mutta kommentit on näköjään hävinneet jonnekin interveppitaivaaseen.
VastaaPoistaEnsinnäkin MOI pitkästä aikaa, kiva kun oot palannut! Ja tokaksi, olen tehnyt tätä pottu-halloumi-hässäkkää välillä varioiden nyt muutaman kerran ja ai että, aivan mahtava kombo! Kiitos ohjeesta!
Sama homma omassa blogissa, saan meilin että kommentti on tullut mutta se ei sitten ilmestykään blogiin. Outoa.
PoistaNyt vaan tikusta asiaa tulla Helsinkiin!
Joo, on tosiaan ennenkin blogger hukannut kommentit. Ja viimeaikoina blogger on muutenkin ollut jotenkin takkuisen hidas..ainakin minun blogissa!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.