Katkarapuja kookosmaidossa

1/25/2012



Nopea katkarapucurry valmistuu hetkessä ja lämmittää pakkasella. Kookosmaito pehmentää chilin ja inkiväärin poltetta ja sitruuna tuo mukavaa raikkautta. Suolan sijasta käytin perinteistä kalakastiketta, mutta sen voi hyvin korvata myös soijalla. Resepti kahdelle.

1 pussi pakastettuja katkarapuja (180 g)
1 sipuli silputtuna
2 dl kookosmaitoa
2 dl paseerattua tomaattia
kalakastiketta tai soijaa maun mukaan (vajaa 1 rkl)
lime- tai sitruunamehua maun mukaan

mausteseos

2 valkosipulin kynttä pieneksi silputtuna
1-2 tl pieneksi silputtua tai raastettua inkivääriä
1-2 punaista chiliä (siemenet poistettuna) pieninä paloina
½ tl jauhettua juustokuminaa
½ tl jauhettua korianteria
½ tl kurkumaa
ripaus chilijauhetta
1 tl rouhittua mustapippuria
1 tl curryjauhetta
1 tl sokeria
ripaus suolaa
hiukan raastettua limen- tai sitruunankuorta
tilkka öljyä

Jos tarjoat curryn kanssa riisiä kannattaa se laittaa ensin kiehumaan.

Laita katkaravut siivilään ja sulata hetki juoksevan veden alla. Jätä valumaan. Yhdista kaikki mausteseoksen ainekset ja jauha kevyesti morttelissa tahnamaiseksi. (voit myös hiertää ainekset leikkuulaudalla veitsensyrjällä)

Kuumenna keskilämmöllä tilkka öljyä wok-pannulla ja kuullota sipulisilppua hetki. Lisää mausteseos ja kypsennä pari minuuttia. Lisää paseerattu tomaatti, sekoita hyvin ja anna hautua hetki. Lisää kookosmaito ja kypsennä kunnes seos hiukan sakenee.

Lisää sitruuna- tai limemehua ja kalakastiketta tai soijaa oman maun mukaan. Aloita varovasti kalakastikkeen kanssa, purista sekaan limeä ja maistele kunnes kastike on sopivan suolaista ja raikasta.

Lisää katkaravut, kuumenna pari minuuttia ja tarjoa heti. Annoksen päälle voi silputa yrttejä sekä chilejä, jos kaipaa lisäpotkua.


You Might Also Like

9 kommenttia

  1. Onpa kauniin näköinen ja herkullisen kuuloinen resepti, lähes kaikki suosikkimausteeni samassa sopassa. Pitääkin testata...

    VastaaPoista
  2. Hei,
    testaa ihmeessä. Ainakin meillä nämä aasialaistyyppiset maistuvat näin pakkasilla.

    VastaaPoista
  3. Curry todella toimii tähän aikaan vuodesta. Oikein toimivan oloinen resepti. Utelen sinulta aina valokuvauksesta, kun on taas niin mahtavat kuvat. Millä ohjelmalla käsittelet ne? Oletko photarimiehiä vai oletko mahdollisesti löytänyt jonkun korvikkeen? Minulla ei ole enää töissä ja se on niin kallis, että kotiin ei viitsisi investoida, joten etsin vaihtoehtoa.

    VastaaPoista
  4. Hei!
    Adoben Elements toimii aivan mainiosti ja on paljon halvempi kuin PS. Jotkut kehuvat GIMP-ilmaisohjelmaa, itse en ole siihen tutustunut..

    VastaaPoista
  5. Olen tosi iloinen siitä, että eksyit blogiini! Täällä vastavierailulla heti ensimmäinen kuva lumosi minut niin, että jään oikopäätä lukijaksi. Mielettömän kauniita kuvia ja tosi herkullisen näköisiä ruokia. Ja mikä parasta - paljon kasviksia. Saan täältä takuulla tervetullutta vaihtelua meidän perheen ruokailuihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Mukavaa jos täältä löytyy sekä ideoita että silmänruokaa.

      Poista
  6. Olipa kiva löytää uusi blogi :) Täällä näyttää oikein hyvältä, tulen toistekin!

    VastaaPoista
  7. Hei vaan ja kiitos kehuista! Laitetaan tuo kehitysehdotus harkintaan...

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.