Punaisia linssejä ja suuria valkoisia papuja

1/27/2012



Ruokaisa ja ravitseva kasviskeitto, jossa on punaisen curryn poltetta. Tämä keitto syntyi jääkaapissa olleista kasviksista, jotka piti saada käytettyä ennen nahistumista. Minulla sattui olemaan näitä aineksia, mutta tähän voi lisäillä melkein mitä vain... Lisäksi punaisia linssejä ja isoja valkoisia papuja, molemmat go green- merkin tuotteita. Valmis punainen currytahna oli Spice Up- merkkistä. Linssit kypsyvät noin 10 minuutissa, joten keitto valmistuu varsin nopeasti.

reilu 1 dl punaisia linssejä
1 purkki kypsiä suuria valkoisia papuja (380 g)
2 - 3 rkl punaista currytahnaa maun mukaan
1 punasipuli
2 - 3 valkosipulin kynttä
1 rkl tuoretta inkivääriä pienenä silppuna
1 pieni punainen paprika
1 pieni parsakaali
½ - 1 tl garam masala- mausteseosta
suolaa, pippuria
hiukan sokeria tai juoksevaa hunajaa

5 - 7 dl kasvis- tai kanalientä
kuivattuja tai tuoreita yrttejä
sitruunamehua
tuoreita chilejä maun mukaan

Kuumenna kasvisliemi valmiiksi erillisessä kattilassa. Huuhtele linssit siivilässä ja jätä valumaan. Pilko sipulit ja paprika pieniksi paloiksi. Paloittele parsakaali. Laita kunnon loraus oliiviöljyä kattilaan ja kuullota sipuleita hetki keskilämmöllä. Lisää currytahna, hiukan suolaa ja pippuria sekä garam masala ja sokeri tai hunaja.

Jatka kypsennystä pari minuuttia ja lisää linssit kattilaan. Kaada kuumaa kasvislientä kattilaan 3 - 4 dl, lisää parsakaalit ja anna kiehua hiljakseen muutama minuutti. Huuhtele pavut huolellisesti ja lisää ne kattilaan, kun linssit ovat lähes kypsiä. Lisää kasvislientä haluamasi määrä ja mausta chileillä, sitruunamehulla ja yrteillä sekä lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Annoksen päälle voi ripotella chilien lisäksi vaikka paahdettuja sipulilastuja ja rouhia hiukan pippuria. Lisäsin lautaselle myös pari palaa täysrasvaista fetaa ja pienen lorauksen oliiviöljyä, joita voi myös suositella. Kuva tosin jäi ottamatta, koska nälkä vei jo siinä vaiheessa voiton...

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. Tulin taas tänne kadehtimaan noita kuvia. Kun minä kokkaan on aina pimeää ja kuvista tulee ihan tunkkaisia näihin sinun mestariteoksiisi verrattuna. Ihan mahtavia taas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!
      Kyllä tähän aikaan vuodesta on otettava kaikki mahdolliset valot käyttöön..
      ja hyvä jalusta!

      Poista
  2. Niinpä juu, se jalusta. Joka yleensä on aina jossain muualla kuin se kamera...
    Viikonloppuisin on kyllä kivampi kokata, kun on edes jonkinlaista luonnonvaloa tarjolla.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.