Kokonaisena paahdetut uudet perunat
5/14/2012
Kotimaisten varhaisperunoiden parasta satokautta odotellessa voi paahtaa ulkomailta tuotuja pikkuperunoita. Paahtaminen tiivistää makua ja rapsakka pinta sekä pehmeä sisus ovat rakenteeltaan mainio yhdistelmä. Tapastyyliset perunat maistuvat vaikka majoneesin kera sellaisenaan, tai grilliruokien kaverina.
pieniä uusia perunoita
rouhittua karkeaa suolaa
oliiviöljyä
pippuria
yrttejä ja chiliä maun mukaan
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese perunat huolellisesti. Pyöräytä perunat tilkassa oliiviöljyä ja mausta suolalla. Levitä perunat uunipannulle ja lisää muutama oksa timjamia tai rosmariinia. Paahda uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Kääntele perunoita kerran tai pari paiston aikana. Tarkista suolan määrä ja mausta halutessasi pippurilla, chilillä ja vaikka basilikalla.
6 kommenttia
Nämä ulkomaiset uudet perunat sopivat mainiosti myös sellaiseen perunasalaattiin, jossa perunat paahdetaan lohkoina, se on herkkua! Pitääkin joku kerta taas paahtaa perunoita :)
VastaaPoistaTotta. Ja perunoita on mukava syödä välillä muutenkin kuin keitettynä tai muussina..
PoistaTämä oli yksi viime kesän hittiruuista! Taisimme tosin paahtaa perunat grillissä, mutta lopputulos on kyllä yhtä maistuva.
VastaaPoistaVarmaan grillissä tulee vielä aavistuksen parempi. Ainakin minusta savu usein viimeistelee ruuat!
PoistaTuolla tavoin pikkuperunat ovatkin ihania.Ja kun on vielä hyvä kastike vieressä,niin nami!
VastaaPoistaNäyttää kyllä niin herkulta!
VastaaPoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.