Siikaa hiilloksella

5/04/2012Ruuanlaitto nuotiolla on hauskaa puuhaa ja kaivattua vaihtelua normaalisti kerrostalon keittiössä kokkaavalle. Jos savun aromi tekee ihmeitä ruualle, niin raitis ilma tekee saman ruokahalulle. Tämä siika katosi parempiin suihin muutamassa hetkessä...

Sanomalehtipaketissa kala kypsyy lempeästi ja säilyy mehevänä. Muutama kerros kasteltua sanomalehteä estää kalaa palamasta ja tuloksena on mehukas ateria, jonka valmistuksessakin on oma jännityksensä.

perattu tuore siika ( tässä n. 800 g)
muutama viipale luomusitruunaa
pieni nippu tuoretta timjamia
rouhittua suolaa ja pippuria
leivinpaperia
sanomalehti

Hyvän hiilloksen kanssa ei kannata hoppuilla, joten varaa riittävästi aikaa ja puuta poltettavaksi. Huuhtele ja kuivaa kala. Mausta sisältä ja pinnalta suolalla ja pippurilla. Laita kalan sisään sitruunaviipaleet ja timjamin oksat. Kääri kala tiiviiseen kaksinkertaiseen leivinpaperipakettiin.

Ota toinen reilu pala leivinpaperia ja kastele se läpimäräksi. Kiedo paperia pari kierrosta kalan ympärille. Kostuta 5 - 6 aukeamaa sanomalehteä ja kieputa ne yksitellen kalapaketin ympärille. Kääri vielä 5 - 6 aukeamaa kuivaa sanomalehteä paketin ympärille, kostuta pintaa kevyesti ja laita kala hiilloksen päälle kypsymään. Kääntele useasti kypsennyksen aikana ja ota kala pois hiillokselta kun kaikki sanomalehdet ovat hiiltyneet pois. Anna kalan vetäytyä hetki ja tarjoa.

Tämä 800 gramman kala kypsyi 20 minuutissa, mutta hiilloksen kuumuudesta riippuen aikaa menee voi mennä 20 - 30 minuuttia. Lisää paperikerroksia isommalle kalalle.


You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Joo, ei tuota kannata kokeilla parvekkeella vaikka kuinka tekisi mieli...
  Oliko siika itse kalastetukin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu vois tulla sanomista... tai sitten paljon ruokavieraita. Ei ollut itse pyydetty siika, en ole kovin hääppöinen kalastaja.

   Poista
 2. Kiitos inspiksestä! Just mietin, miten tekisi mökillä viikonloppuna kalaa, kun grilliä ei jaksa joka päivä pöhöttää. Sisällä kokkaamisesta tulee vaan maalla jotenkin syntiä heti, kun lumet ovat sulaneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan! Hiilloskala on ihan kelpo vaihtoehto grillaamiselle ja hauskaa puuhaa muutenkin.

   Poista
 3. Ah,tuota kun saisi nyt..Tosin eilen söin kalaravintolassa grillattua meribassia ,joka sekin oli tosi hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meribassi maistuis tänne myös. Varsinkin jossain välimeren ympäristössä kun täällä ei meinaa lämpötilat nousta keväisiksi ollenkaan..

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.