Porkkanaa ja palsternakkaa paahdettuna
5/22/2012
Palsternakka ja porkkana ovat mainio makupari ja sopivat hyvin paahdettaviksi. Hunajainen öljykastike antaa juureksille makeutta ja pinnasta tulee aavistuksen karamellisoitunut. Leikkasin kasvikset suurpiirteisesti, jolloin pintoihin muodostuu erilaista paahtoastetta ja osa kasveista on täysin pehmeitä ja osa hiukan rapsakoita. Reseptistä riittää kahdelle lisukkeena tai lämpimänä salaattina vaikka tuoreiden yrttien ja juuston kera.
300 g porkkanoita
300 g palsternakkaa
(valkosipulin kynsiä maun mukaan)
loraus oliiviöljyä
n. 1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria rouhittuna
½ limen mehu
muutama oksa timjamia
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori juurekset ja paloittele ne muutamaan osaan. Pyöraytä mausteöljyn ainekset sekaisin ja sekoita se juuresten joukkoon. Levitä kasvikset tasaisesti uunipellille ja paahda uunin keskitasolla noin 20 - 30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä. Sekoita kerran tai pari kypsennyksen aikana. Tarkista maku ja tarjoa.
12 kommenttia
Rakastan uunipaahdettuja juureksia! Meillä ei ole palsternakkaa vaan sen sijaan persiljajuurta,joka on hieman kuivempi juures.
VastaaPoistaTäältäkin saa persiljajuurta, tosin ei ihan joka kaupasta. Se on aivan mahtavan makuista myös.
PoistaUunijuurekset ovat kyllä herkkua, joko sellaisenaan tai kokonaisen kanan alla ja vierellä kypsyneinä. Hyvän näköisiä porkkania ja palsternakkoja olet vielä löytänyt.
VastaaPoistaJuu, kanan kanssa nämä sopis hienosti! Me syötiin ihan yrttien ja juuston kera tällä kertaa. Viimeinen kuva tosin jäi pois kun nälkä jo meni kuvien edelle...
PoistaTaas tulee todistettua, että yksinkertainen on parasta. KOhta saa taas ihania kauden juureksia.
VastaaPoistaPS Kiva uusi ylätunniste
Niitä uuden sadon juureksia odotellaan täälläkin! Sipulinippuja oli jo tarjolla, mutta aika kovalla hinnalla..
PoistaRuokakin näyttää herkulta, mutta olipas myös kiva uusi yläbanneri.
VastaaPoistaJuu, alkoi se vanha jo tympiä!
PoistaMeidän lähikauppa oli siirtynyt jo luomussa espanjalaisiin uuden sadon porkkanoihin. Ei malttaisi odotella, että alkaisi saada jo Suomen sadon uusimpia. Nauriita taisin jo nähdä, mutta hinta oli vielä aika suolainen...
VastaaPoistaTäällä oli italialaisia porkkanoita kaupan. Ne uudet juurekset on kieltämättä alkukaudesta melko hintavia. Ei kovin paljoa raaski ostaa vaikka mieli tekisikin..
PoistaOnpa jotenkin erityisen herkullisen näköisiä juureksia :) Oli jo pakko ostaa sipulinippu, kun ne tuoksuivat kaupassa niin mahtavilta - vaikka hinta olikin suolainen. Oli kyllä hyvää paistetun lohen päällä! Kesäherkkuja odotellessa...
VastaaPoistaUudet sipulit on kyllä yksi kesän merkeistä! En ole vielä raaskinut ostaa, ehkä viikonlopuksi.. Kesäherkkuja odotellessa!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.