Kanaa, valkosipulia ja uusia perunoita
6/05/2012Kesään sopivat yhden pannun taktiikalla tehtävät ruuat jotka valmistuvat helposti ja vähällä vaivalla. Ruuan kypsyessä uunissa voi itse keskittyä nauttimaan kesästä. Tai ainakin odotella sen alkamista... Tähän helppoon kanapataan voi lisäillä muitakin uuden sadon kasviksia ihan mielensä mukaan. Resepti kahdelle.
2 kpl broilerin koipireisiä
vajaa 2 tl sinapinsiemeniä
suolaa ja pippuria
pieniä uusia perunoita 10 - 12 kpl
valkosipulin kynsiä maun mukaan (tässä 6 kpl)
muutama oksa timjamia
rouhittua suolaa ja pippuria
kuumaa vettä tai mietoa kanalientä
(muutama nokare voita)
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Rouhi sinapinsiemenet, suola ja pippuri. Pese perunat ja kuori valkosipulin kynnet. Jos kanat ovat pienehköjä, kannattaa perunat puolittaa tai lohkoa neljään osaan. Laita valkosipulit ja perunat uunivuokaan ja mausta kevyesti suolalla ja pippurilla. Lisää timjamia ja halutessasi muutama nokare voita.
Huutaise ja puhdista broilerin koivet. Sipaise kanojen pintaan oliiviöljyä. Mausta koivet mausteseoksella sekä nahan alta että pinnalta ja laita vuokaan perunoiden päälle. Kaada kuumaa lientä noin perunoiden puoleen väliin. Kypsennä uunissa ilman kantta noin tunti tai kunnes perunat ja broileri ovat kypsiä. Anna vetäytyä hetki ja tarjoa.
7 kommenttia
Näyttää herkulliselta!
VastaaPoistaTuollainen patasetti sopisi kuin nakutettu tähän sateiseen "kesäpäivään". Just tulin ulkoa ja näpit on kohmeessa! :)
VastaaPoistaJep! Ainakin meikäläisen vanhat luut kaipais kunnon hellettä! Ei ole mukavaa olla näpit kohmeessa kesäkuussa..
PoistaJuuri tätä haluaisin syödä aurinkoisena päivänä mökin portailla. Nyt pitäisi ostaa se mökki.
VastaaPoistaTäälläkin puuttuu sekä mökki että portaat... Pitää tyytyä syömiseen niitä odotellessa!
PoistaNäyttääpä hyvältä! :-) Yhden padan taktiikka on just jees - vähemmän tiskiä...
VastaaPoistaJuuri niin! Vähemmän tiskiä, parempi mieli..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.