Kuusenkerkkätoffee
6/15/2012
Osa alkuviikosta tehdystä kuusenkerkkäsiirapista jalostui kermatoffeiksi. Hennosti metsäiselle maistuvat toffeet vievät varmasti makeannälän mennessään. Tästä määrästä saa leikattua parin sentin paksuisia n. 3*3 cm kokoisia toffeita 12 - 15 kpl. Luomukarkkeja viikonlopun iloksi!
2 dl (luomu) kuohukermaa
2 dl kuusenkerkkäsiirappia
2 rkl (luomu) voita
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keittele hiljalleen välillä sekoittaen kunnes seos sakenee. Helppo tapa testata seoksen paksuutta on aina välillä tipauttaa hiukan toffeeseosta kylmään veteen. Kun seos pysyy kasassa ja on muotoiltavissa sormin, on se valmista. Keittoaikaa en katsonut, mutta hiljaisella tulella keitellen meni ainakin yksi puoliaika jalkapalloa...
Kaada toffeeseos kevyesti ruokaöljyllä voideltuun astiaan ja anna jäähtyä jääkaapissa mielellään yön yli. Astian pohjalle kannattaa laittaa voideltu leivinpaperi irrotusta helpottamaan. Leikkaa palasiksi ja nauti! Parhaiten toffeet säilyvät jääkaapissa.
Huom! Jos haluat valmista nopeammin, kaada massa ohueksi kerrokseksi matalareunaiseen astiaan.
16 kommenttia
Järisyttävä idea! vau.
VastaaPoistaKerrassaan mainio toteutus! Niin hyvän näköisiä, että voisinpa heti pistää yhden tuosta suuhuni :)
VastaaPoistaKiitos. Olihan nuo aika vinkeitä..
PoistaTuota olisi mielenkiintoista maistaa! Toffeesi ovat tosi nätit!
VastaaPoistaOli niissä sellaista mietoa metsäistä makua,ja kermaisuutta. Ihan hauskoja. En ollut ennen tehnyt.
PoistaUuh ihania! Mua alkoi hirmusti kiinnostaa tuo kerkkäsiirappi jo edellisen postauksen perusteella ja nyt vielä nämä. Uskaltautuisko sitä kaupunkilaisfriidu viikonloppuna metsään.
VastaaPoistaNo toki! Vielä niitä kerkkiä ehtii kerätä..
PoistaVau mikä idea! Tälläistä on ihan pakko kokeilla. Ja ihanat kuvat taas!
VastaaPoistaKiitti! Kokeile ihmeessä..
PoistaLaitoin ainekset kattilaan porisemaan. Saas nähdä miten onnistuu. Hieno idea!
VastaaPoistaOk, toivottavasti onnistuu. Ei pitäis olla mitään ongelmaa..
PoistaVoi että, miten vielä ehtisi noita kerkkiä keräämään, täällä niin herkullisia ideoita! Kaupan pullosta kaatelin kuusenkerkkää korvasienille, mutta olisihan se oma siirappi poikaa! Blogisi kuvat huokaisuttavat :).
VastaaPoistaOnhan siinä itse tehdyssä oma viehätys.. Toivottavasti ehdit vielä kerkän keruuseen.
PoistaWaude, ihana idea! Noista tuli tosi kauniita. :-)
VastaaPoistaKiitti! Ne oli myös sellaisia nopeasti katoavia...
PoistaHyvä! Kyllä itsetehdyt on aina parempia kuin kaupasta haetut.
VastaaPoistaJa kuusenkerkkätoffeeta ei taitaisi kaupasta edes löytyä.
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.