Marinoidut oliivit
6/01/2012Sitrusmarinoidut oliivit sopivat pikku suolapalaksi sellaisenaan tai leipäpalan päällä nautittaviksi. Kannattaa kokeilla myös paistetun kalan tai kanan kera. Tähän tapakseen sopivat niin mustat kuin vihreätkin oliivit, tai molemmat.
100 - 150 g oliiveja
2 rkl pieniä kapriksia
1 - 2 viipaletta sitruunaa
2 - 3 viipaletta appelsiinia
pieni oksa rosmariinia
pätkä punaista chiliä
1 pieni valkosipulin kynsi
ripaus rouhittua mustapippuria
n. ½ dl oliiviöljyä
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko valkosipuli ja chili. Huuhtaise tarvittaessa oliivit ja kaprikset, jos haluat vähentää suolaisuutta. Sekoita ainekset keskenään. Kaada päälle oliiviöljyä ja purista sekaan hiukan mehua appelsiinista. Paista uunissa 15 - 20 minuuttia. Anna jäähtyä muutama minuutti ja tarjoa.
5 kommenttia
Oi, tätä kokeilen viimeistään Vueltan aikaan, silloin tarvitsen kaikkia vähänkään Espanjaan vivahtavia ohjeita:) Mahtavan näköisiä!
VastaaPoistaKiitti! Ja ehkä juomaksi lasillinen raikasta espanjalaista kuplivaa..
PoistaOi noita sun kuviasi. Voisit tehdä ruokaa vaikka pienistä kivistä ja heinästä ja aina näyttäis houkuttelevalta.
VastaaPoistaNiin, ja reseptikin kuulostaa taas erittäin kokeiltavalta.
Vai kivistä.. Ei kai sentään.. Kiitos kehuista!
PoistaJestas tuota keskimmäistä kuvaa, ihan täydellinen!
VastaaPoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.