Hunajaiset palsternakat ja porkkanat pannulla
1/31/2013Voin ja hunajan kera kypsennetyt juurekset ovat herkullinen yhdistelmä suolaista ja makeaa. Maussa on myös aavistus valkosipulia ja timjamia. Tahmeita ja makeita, nopeasti yhdellä pannulla.
Teen näitä kasviksia usein varsinkin arki-iltoina pienenä alkuruokana. Juurekset valmistuvat hetkessä ja sopivat mainiosti taittamaan pahimman nälän muuta ruokaa odotellessa. Nauti sellaisenaan tai yrttien kera.
Porkkanat ja palsternakat yhden pannun taktiikalla
kahdelle alkuruokana tai lisukkeena
n. 200 g palsternakkaa
n. 200 g porkkanaa
nokare voita (n. 20 g)
loraus oliiviöljyä
1 valkosipulin kynsi
muutama pieni oksa timjamia
1 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa ja pippuria
vettä
Loppukypsennys tapahtuu tilkassa vettä, joten kannattaa käyttää niin isoa pannua että kasvikset mahtuvat olemaan tasaisesti yhdessä kerroksessa. Näin kypsennys sujuu nopeasti ja tasaisesti.
Kuori porkkanat ja palsternakat ja paloittele tasapaksuiksi siivuiksi. Kuori valkosipuli ja litsaa se veitsensyrjällä kevyesti. Laita isolle paistinpannulle voi ja öljy kuumenemaan. Lisää pannulle valkosipuli ja timjamin oksat. Kun valkosipuli alkaa ruskistua, poista se ja timjamit. Lisää porkkanat ja palsternakat ja paista kasviksiin reippaalla lämmöllä kaunis pintäväri.
Alenna lämpöä ja lisää hunaja. Sekoita hyvin ja kaada pannulle vettä niin että juurekset lähes peittyvät. Anna kiehua kunnes vesi on haihtunut pois. Tarkista kypsyys ja lisää tarvittaessa vettä jos kasvikset ovat vielä raakoja. Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.
17 kommenttia
Nää tällaiset on niin hyviä! Oon aina käyttänyt sokeria, mutta pitääkin kokeilla myös hunajaa.
VastaaPoistaMinä käytän vastaaviin usein hunajaa, mutta teen ne yleensä uunissa. Ensi kerralla taidan kokeilla käyttää juurekset pannun kautta! Näyttää tosi hyvältä!
VastaaPoistaUunijuureksia tehdään meilläkin usein. Näissä on vähän erilainen rakenne, mukavaa vaihtelua. Kannattaa kokeilla!
PoistaKiitos ohjeesta. Porkkana on talven pelastus. Rehuja tekee mieli mutta tomaatit eivät maistu miltään ja salaateissa on kolme lehteä. Oranssi on nättiä!
VastaaPoistaNäin on! Kasvisten kanssa on nyt vähän nihkeää.
PoistaTomaatit ja kurkut saa mun puolesta jäädä tällä hetkellä kauppaan.. odotetaan niiden suhteen parempia aikoja..
Näihin kannattaa kyllä kylmässä pohjolassa satsata talvisin.
VastaaPoistaAinakin uunissa paahdettaessa ei tartte mun mielestä lisämakeutusta, nämähän makeutuu niin suloisesti jo itsessään. Ehkä jonain spesiaali-illallisella lorautan hunajaa...
Jepulis! Aika ankeeta olis tähän aikaan vuodesta kasvispuolella ilman juureksia..
PoistaIhanat ja houkuttelevat kuvat:) Täällä hunajainen porkkanaruoka on tosi suosittua:)Meillä ei ole pasternakkaa mutta lohdutuksena sitten on paljon muuta;D
VastaaPoistaKiitti! Niinpä, teillä on paljon muuta hyvää. No, minä odotan jo kevättä ja uutta kasvukautta...
PoistaTänks! Kyllä vaan, nyt pitää repiä kaikki ilo irti paahdetuista ja haudutetuista juureksista.. muutaman kuukauden päästä on sitten tuoreiden vuoro!
VastaaPoistaKiitos! Aika hyvääkin oli.. Hauskat viikonloput!
VastaaPoistaOh my, menee ensi viikon ruokalistalle - sinappikyljystesi kaveriksi.
VastaaPoistaPS: Tuo ylin kuva tulee siihen sun seinäkalenteriin sitten kun sen teet, eikös juu? ;-)
Jep! Possun kyljykset sopis näiden kanssa.. kiitti vinkistä!
PoistaJuu, sovitaan kuvan suhteen niin...
Mahtava ohje, menee kyllä nyt kokeiluun. Ensimmäinen kuva on tosi hieno!
VastaaPoistaKiitti! Tuo on ihan näppärä keino kypsentää kasviksia nopeasti.
PoistaTänään tein sinappikyljysten kanssa, ja ai että oli hyvää, kiitos! Pikkukundi söi lautasensa tyhjäksi, mikä on aina huippumerkki. Ruokakaupassa sattui vielä hauska Episodi, kun satuin erään naisen kanssa yhtäaikaa niin porkkana-, palsternakka- kuin timjamiapajille. Tuumasin, että jos ollaan rinnakkain ostamassa possua, on pakko kysyä lukeeko sekin kenties sun blogia... :-D Ei ollut, mutta aika hupaisa yhteensattuma silti.
VastaaPoistaKiitos itselles! Näitä kommentteja on niin mukava lukea kun kuulee että joku on innostunut kokeilemaan ruokia! Ehkä sain sun ansiosta yhden lukijan lisää...
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.