Halloumi - kesäkurpitsapaistos

7/11/2013



Pieniä ja herkullisia, kotimaisia kesäkurpitsoja on nyt hyvin saatavilla. Ei kannata odotella suurempia vaan poimia parhaat päältä ja nauttia sesongin herkuista.

Kesäkurpitsapaistokseen tulee lisäksi makeita uuden sadon herneitä, sipulinvarsia ja suolaista halloumia. Yksinkertaista ja konstailematonta kesäruokaa jossa parhaimmillaan olevien raaka-aineiden maut pääsevät hyviin esiin.

Tarjoa sellaisenaan alkuruokana, salaattina tai lisukkeena.

2 - 4 annosta

4 pientä kesäkurpitsaa (n. 400 g)
1 paketti halloumijuustoa ( 200 g)
1- 2 kesäsipulin varret
n. 1 dl herneitä (perattuna)
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria rouhittuna

Laita halloumi likoamaan kylmään veteen suolaisuuden vähentämiseksi noin 10 - 15 minuutiksi.
Perkaa herneet, pilko sipulit ja viipaloi kesäkurpitsat.

Kuivaa juuston pinta talouspaperilla ja pilko pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla juuston pintaan kaunis väri. Pinnoitetulla pannulla juuston voi paistaa myös ilman öljyä.

Laita (toiselle) isolle pannulle reipas loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Paista kesäkurpitsoihin kaunis väri molemmille puolille melko kovalla lämmöllä. Paista tarvittaessa kahdessa erässä.

Älä ylikypsennä. Väripinnan paiston jälkeen kesäkurpitsat kypsyvät minuutissa, parissa.

Alenna lämpöä reippaasti ja lisää sipulit ja herneet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja anna sipuleiden ja herneiden kuumentua. Mausta pienellä ripauksella suolaa ja runsaammalla määrällä mustapippuria. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja sitruunamehua.

Sekoita ainekset hyvin ja nosta paistetut juustopalat annoksen päälle. Tarjoa heti kuumana.

You Might Also Like

20 kommenttia

  1. Voi jestas, miten herkullisen näköistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Meillä on paisteltu kesäkurpitsoita jo useasti tällä viikolla, talvella niitä ei niin tule syötyä..

      Poista
  2. Kesäkurpitsat ovat ihania ja niin myös halloumi. Sulatettiin tässä yhtenä päivänä myös mozzarellaa grillissä kesäkurpitsan päälle. Ajattelin sen varmaan olevan liian mieto yhdistelmä, mutta mitä vielä... herkullista.
    Ihanat kuvat taas kerran sinulla: ihan herahti vesi kielelle...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mozzarella ja kesäkurpitsa on hyvä makupari! Testailtu on meilläkin, tosin ei grillissä. Pitääkin laittaa vinkki korvan taa..

      Poista
  3. Tätä pitääkin tehdä, kun kaikkea löytyy palstalta. Paitsi pieniä kesäkurpitsoja, oli mokomat kasvaneet isoiksi palstatauon aikana. Mutta saa kelvata tänään. Ihanan näköistä kesäruokaa tosiaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa jos voi hakea aineet omalta maalta, ihan parasta! Ne on vissiin vikkeliä kasvamaan nuo kesäkurpitsat..

      Poista
  4. Lurps. Olen vahvasti sitä mieltä, että kesäkurpitsan makuaineiden määrä on vakio. Pienet ja kiinteät ovat niiiiin herkullisia, pesäpallomailan kokoiset eivät maistu miltään. Pienistä voisi maksaa kovempaa hintaa jos niitä vaan saisi, noin 15 cm pitkät ovat ihan parhaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ihan samaa mieltä! Kesäkurpitsoissa ei kannata kasvua jäädä odottamaan.. Meidän lähikaupassa on ollut tuollaisia pieniä ihan kivasti tarjolla.

      Poista
  5. Tämän reseptin nähtyäni ei tänään tarvitsekaan lähteä likkakaverin kanssa ulos syömään. Ravintolan keskinkertaiset salaattiannokset saavat vaihtua tähän ihanaan paistokseen. Toivottavasti oma lopputulos on yhtä herkullinen kuin nämä sinun kuvasi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä hyvä! Epäilemättä sinun versio on herkullinen!

      Poista
    2. Paistos oli ihan törkiän hyvää, kiitos reseptistä :). Vähän täytyi tietenkin tuunata reseptiä, joten lisäsin paistokseen vielä tujauksen hunajaa ja kourallisen tuoretta minttusilppua.

      Poista
    3. Mainiota! Kuulostaa hyvältä ja aina kannattaa vähän viritellä omaan makuun!

      Poista
  6. Wau, kuulostaa mahtavalta! Menee testiin, kiitos ohjeesta! Halloumi on miehen suosikki, joten aina pitäisi olla keksimässä uusia ohjeita...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Toivottavasti maistuu jos päätät testata..

      Poista
  7. Jääkaapissa on kesäkurpitsa ja kuvista voikin tehdä ostoslistan muille aineksille :) On meinannut tänä kesänä vähän unohtua koko halloumi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kuvallinen ostoslista on hauska ajatus!

      Poista
  8. Tämä oli helppoa ja hyvää! Tosin korvasin hernehet pieneksi kuutioidulla uudella potulla ja toimi kyllä niinkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa! Uudet potut kyllä sopii melkein kaikkiin kesäruokiin.. On ne vaan niin hyviä.

      Poista
  9. Helppo ja hyvä kesäruoka. Grillasin juuri munakoisoa, kesäkurpitsaa, halloumia ja sitruuna viipaleita, hyvä setti tuli niistäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilemättä! Munakoiso on huippuhyvää!

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.