Halloumi - kesäkurpitsapaistos
7/11/2013Pieniä ja herkullisia, kotimaisia kesäkurpitsoja on nyt hyvin saatavilla. Ei kannata odotella suurempia vaan poimia parhaat päältä ja nauttia sesongin herkuista.
Kesäkurpitsapaistokseen tulee lisäksi makeita uuden sadon herneitä, sipulinvarsia ja suolaista halloumia. Yksinkertaista ja konstailematonta kesäruokaa jossa parhaimmillaan olevien raaka-aineiden maut pääsevät hyviin esiin.
Tarjoa sellaisenaan alkuruokana, salaattina tai lisukkeena.
2 - 4 annosta
4 pientä kesäkurpitsaa (n. 400 g)
1 paketti halloumijuustoa ( 200 g)
1- 2 kesäsipulin varret
n. 1 dl herneitä (perattuna)
oliiviöljyä
sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria rouhittuna
Laita halloumi likoamaan kylmään veteen suolaisuuden vähentämiseksi noin 10 - 15 minuutiksi.
Perkaa herneet, pilko sipulit ja viipaloi kesäkurpitsat.
Kuivaa juuston pinta talouspaperilla ja pilko pieniksi kuutioiksi. Paista pannulla juuston pintaan kaunis väri. Pinnoitetulla pannulla juuston voi paistaa myös ilman öljyä.
Laita (toiselle) isolle pannulle reipas loraus oliiviöljyä ja kuumenna. Paista kesäkurpitsoihin kaunis väri molemmille puolille melko kovalla lämmöllä. Paista tarvittaessa kahdessa erässä.
Älä ylikypsennä. Väripinnan paiston jälkeen kesäkurpitsat kypsyvät minuutissa, parissa.
Alenna lämpöä reippaasti ja lisää sipulit ja herneet. Pyöräytä ainekset sekaisin ja anna sipuleiden ja herneiden kuumentua. Mausta pienellä ripauksella suolaa ja runsaammalla määrällä mustapippuria. Viimeistele lorauksella oliiviöljyä ja sitruunamehua.
20 kommenttia
Voi jestas, miten herkullisen näköistä!
VastaaPoistaKiitoksia! Meillä on paisteltu kesäkurpitsoita jo useasti tällä viikolla, talvella niitä ei niin tule syötyä..
PoistaKesäkurpitsat ovat ihania ja niin myös halloumi. Sulatettiin tässä yhtenä päivänä myös mozzarellaa grillissä kesäkurpitsan päälle. Ajattelin sen varmaan olevan liian mieto yhdistelmä, mutta mitä vielä... herkullista.
VastaaPoistaIhanat kuvat taas kerran sinulla: ihan herahti vesi kielelle...
Joo, mozzarella ja kesäkurpitsa on hyvä makupari! Testailtu on meilläkin, tosin ei grillissä. Pitääkin laittaa vinkki korvan taa..
PoistaTätä pitääkin tehdä, kun kaikkea löytyy palstalta. Paitsi pieniä kesäkurpitsoja, oli mokomat kasvaneet isoiksi palstatauon aikana. Mutta saa kelvata tänään. Ihanan näköistä kesäruokaa tosiaan!
VastaaPoistaMahtavaa jos voi hakea aineet omalta maalta, ihan parasta! Ne on vissiin vikkeliä kasvamaan nuo kesäkurpitsat..
PoistaLurps. Olen vahvasti sitä mieltä, että kesäkurpitsan makuaineiden määrä on vakio. Pienet ja kiinteät ovat niiiiin herkullisia, pesäpallomailan kokoiset eivät maistu miltään. Pienistä voisi maksaa kovempaa hintaa jos niitä vaan saisi, noin 15 cm pitkät ovat ihan parhaita.
VastaaPoistaOlen ihan samaa mieltä! Kesäkurpitsoissa ei kannata kasvua jäädä odottamaan.. Meidän lähikaupassa on ollut tuollaisia pieniä ihan kivasti tarjolla.
PoistaTämän reseptin nähtyäni ei tänään tarvitsekaan lähteä likkakaverin kanssa ulos syömään. Ravintolan keskinkertaiset salaattiannokset saavat vaihtua tähän ihanaan paistokseen. Toivottavasti oma lopputulos on yhtä herkullinen kuin nämä sinun kuvasi :)
VastaaPoistaHyvä hyvä! Epäilemättä sinun versio on herkullinen!
PoistaPaistos oli ihan törkiän hyvää, kiitos reseptistä :). Vähän täytyi tietenkin tuunata reseptiä, joten lisäsin paistokseen vielä tujauksen hunajaa ja kourallisen tuoretta minttusilppua.
PoistaMainiota! Kuulostaa hyvältä ja aina kannattaa vähän viritellä omaan makuun!
PoistaWau, kuulostaa mahtavalta! Menee testiin, kiitos ohjeesta! Halloumi on miehen suosikki, joten aina pitäisi olla keksimässä uusia ohjeita...
VastaaPoistaOle hyvä! Toivottavasti maistuu jos päätät testata..
PoistaJääkaapissa on kesäkurpitsa ja kuvista voikin tehdä ostoslistan muille aineksille :) On meinannut tänä kesänä vähän unohtua koko halloumi.
VastaaPoistaJoo, kuvallinen ostoslista on hauska ajatus!
PoistaTämä oli helppoa ja hyvää! Tosin korvasin hernehet pieneksi kuutioidulla uudella potulla ja toimi kyllä niinkin.
VastaaPoistaMahtavaa! Uudet potut kyllä sopii melkein kaikkiin kesäruokiin.. On ne vaan niin hyviä.
PoistaHelppo ja hyvä kesäruoka. Grillasin juuri munakoisoa, kesäkurpitsaa, halloumia ja sitruuna viipaleita, hyvä setti tuli niistäkin.
VastaaPoistaEpäilemättä! Munakoiso on huippuhyvää!
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.