Uudet perunat uunissa ja wasabikastike

7/25/2013


Jos keitetyt uudet perunat alkavat jossain vaiheessa kesää maistua turhan tutuilta, kannattaa kokeilla paahtamista. Pienet perunat valmistuvat noin puolessa tunnissa ja maistuvat paahdettuina herkullisilta.

Uutta makua tuo lisäksi kipakka ja raikas wasabikastike, jota kannattaa kokeilla myös grillattun kalan tai äyriäisten seurana.

puolisen kiloa pieniä uusia perunoita
oliiviöljyä
suolaa ja pippuria rouhittuna

kastike

n. 1 rkl sitruunamehua
n. 2 tl oliiviöljyä
1 - 2 tl wasabitahnaa
muutama kide merisuolaa
kourallinen basilikan (tai korianterin) lehtiä

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese ja kuivaa perunat. Pyöräytä perunat tilkassa oliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Levitä perunat uunipellille ja paista noin 30 - 40 minuuttia kunnes perunat ovat kypsiä. Sekoita kerran tai pari paiston aikana.

Perunoiden paistuessa valmista kastike.

Laita mortteliin ripaus karkeaa merisuolaa ja basilikan lehdet. Survo tasaiseksi tahnaksi. Sekoita keskenään wasabitahna, sitruunamehu ja öljy. Lisää seos parissa erässä basilikatahnaan ja säädä samalla maku mieleiseksi. Kaada kastike kypsien, kuumien perunoiden päälle. Pyöräytä ainekset sekaisin ja tarjoa perunat heti kuumana.



You Might Also Like

20 kommenttia

  1. Paahtamalla saa melkein kaikesta parempaa! Loisto-ohje!

    VastaaPoista
  2. Hyvä! Kyllähän se aika sähäkkää oli.

    VastaaPoista
  3. Jaa täälläkin aletaan jo olla täynnä keitettyjä uusia perunoita - niin hyviä kuin ne ovatkin ;) Me aloitettiin tuunaaminen pestolla, seuraavaksi voisi kokeilla wasabia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä pieni vaihtelu on välillä paikallaan.

      Poista
  4. Nam. Täälläkin on vaihtelu aloittu frittaamalla ranskisten tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kira! Uppopaisto toimii taatusti! Ja kiva kun jätit kommentin.

      Poista
  5. Täällä tuunattiin joku päivä sitten perunasalaatti misotahnalla. Pitääkin kokeilla tällaista wasabista myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunasalaatti misolla kuulostaa hyvältä!

      Poista
  6. Nyt tiedän mihin käytän tämän vuoden ekat Blue Kongoni. Kiitos taas inspiraatiosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä! Tulee varmasti vinkeän väristä herkkua!

      Poista
  7. Vou,hienoja kuvia ja kivaa piristystä potuille. Mitä wasabi tahnaa käytit? Ne mitä oon käyttäny on ollu iha löysiä,ei mitään poweria.Pitöny laittaa kauhee läjä ja silti iha mautonta. Oon varmaan käyttäny jotain huonoa wasabia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! En kyllä muista tahnan merkkiä eikä tuossa putkilossa mitään lue.. Ihan perusmarketin hyllyltä se on ostettu ja siinä on makua ihan kivasti.

      Poista
  8. Jos nää on yhtä hyviä kuin sun paistetut kesäherneet (olen tehnyt niitä jo viitisen kertaa), niin testaan aivan varmasti! :-D

    VastaaPoista
  9. No nyt oli sellaisia pottuja että kelpasi miehellekin, se kun ei ole mikään potunpurija, vaikka missä ne marinoisi.
    Toimi komeasti tequila-sitrusmarinoitujen broiskun drumstickien kanssa.
    Kiitos hyvästä reseptistä, saatan vinkata eteenkinpäin, kunhan ehdin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mainiota! Hyvä että kelpasi myös ei niin innokkaalle perunansyöjälle! Tuo tequila-sitrusmarinadi kuulostaa vinkeältä..

      Poista
  10. Ihanan näköistä ja varmasti myös makuista. Wasabia ei kyllä ole tullut mieleen testata perunoiden kera, mutta pistetään harkintaan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, harkitse vaan! Meillä ainakin tykättiin..

      Poista
  11. oi oi oi mitä pottuja, tommosia kun sais!
    täytyy pistää wasabisoosit testaukseen perus lohkoperunoilla, törkeän hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Elisa! Toivotaan että soosi osuu makuhermoon myös lohkoperunoiden kera.. Meilläkin oli muuten tänään lohkoperunoita, tuli vaan mieleen.

      Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.