Paistettuja kesäherneitä
7/18/2013Nopeasti paistetut kesäherneet ovat hauskaa sormiruokaa. Näiden kanssa kannattaa käyttää samaa taktiikkaa kuin rapujuhlissa, syöminen on vähän sottaista ja äänekästä, mutta se kuuluu asiaan. Nappaa herneenpalon päästä kiinni ja riivi herneet hampailla irti.. Suolaista, makeaa ja hauskaa pikkupurtavaa!
Jos pääset keräämään herneet suoraan kasvimaalta, valitse ohuita ja nuoria palkoja.
Huuhtaise herneenpalot tarvittaessa ja kuivaa vedet pois. Pyöräytä herneet tilkassa oliiviöljyä ja ripottele reippaasti rouhittua merisuolaa sekaan.
Kaada pannun pohjalle oliiviöljyä ja kuumenna reippaasti. Paista herneenpalot nopeasti kovalla lämmöllä molemmin puolin. Pinta saa ruskistua kunnolla. Nosta herneet astiaan ja ripottele vielä pinnalle merisuolaa.
Tarjoa heti kuumina raikkaan ja viileän juoman kera.
8 kommenttia
Nyt tuli taas niin herkullisen näköisiä kuvia, että pitäisi varmaan joku kerta kokeilla ja malttaa olla syömättä sitä hernepussillista sellaisenaan.
VastaaPoistaJoo tää on varalle jos tuoreet herneet alkaa kyllästyttään.. En kyllä ole varma onko se mahdollista!
PoistaJuuri niin..
VastaaPoistaKesäherneet,tarkoittaako se että nuo ovat samoja herneitä mitä toreilla myydään? Olen tehnyt tuohon tapaan sokeriherneitä ja hyvää on:)
VastaaPoistaJep, ihan tavallisia herneitä oli!
PoistaKiitos, näitä testataan! Rakastan edamamea, nää kuulostaa kivalta variaatiolta.
VastaaPoistaHienoa! Mun piti googlata tuo edamame.. Pitääkin perehtyä asiaan tarkemmin!
PoistaNo ei välttämättä.. Ennemmin riipiä herneet hampailla jolloin makeat herneet ja suolaisuus palkojen pinnalta yhdistyy..
VastaaPoistaVoihan palotkin syödä jos ne on vielä mehukkaita, mutta aika nopeasti ne muuttuu sitkeiksi herneiden kasvaessa.
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.