Porsaankyljyksiä pannulla
8/15/2013Ranskasta siideri ja sinappi, lähitilalta viljapossu. Mukaan vielä valkosipulia, aromikasta timjamia ja ainekset ovat kohdallaan vaikka viikonlopun sadonkorjuujuhlille. Rehti ja rustiikki liharuoka joka valmistuu kätevästi yhden pannun taktiikalla alle puolessa tunnissa.
Normandian omenatarhoilta tuleva Duché de Longueville siideri on kuivaa, raikasta ja hapokasta. Hyvä ja kepeä aperitiivi sellaisenaan, sekä mainio ruokajuoma porsaanlihalle.
3 annosta
3 kpl porsaankyljyksiä
nokare voita ja loraus oliiviöljyä
2 rkl dijon kokojyväsinappia
n. 1,5 dl hyvää omenasiideriä
pari ripausta sokeria
3 valkosipulin kynttä
pieni nippu tuoretta timjamia
suolaa ja pippuria
Ota porsaankyljykset ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Laita pannulle voi, oliiviöljy, kuoritut valkosipulin kynnet ja muutama oksa timjamia. Kuumenna pannu rauhallisesti kuumaksi, jolloin valkosipuli ja timjami ehtivät antamaan makua voi-öljyseokseen.
Poista valkosipulit ja timjami pannulta ja paista kyljyksiin molemmille puolille kaunis ruskea pintaväri. Mausta suolalla ja pippurilla.
Nosta kyljykset hetkeksi pois pannulta ja lisää siideri, sokeri ja sinappi. Sekoita tasaiseksi ja lisää pannulle kyljykset, valkosipulit ja tuoretta timjamia. Alenna lämpöä ja anna porista 10 - 15 minuuttia kunnes lihat ovat kypsiä. Nosta kyljykset pois ja anna vetäytyä hetki peiteltynä.
Nosta pannun lämpötilaa ja anna liemen kiehua kasaan. Tarkista vielä maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.
Lusikoi paistonesteet ja valkosipulit kyljysten päälle ja tarjoa heti kuumina vaikkapa paahdettujen perunoiden ja omenasiiderin kera.
14 kommenttia
Taitaa lähtiä kyljykset kotia kauppareissulla, kunhan saadaan Isohookin kotia meriltä.
VastaaPoistaMeriltäpaluuruokaa siis.. Mikäs sen mukavampaa!
PoistaJospas lähtisin tästä teille lounaalle...
VastaaPoistaSori, pannu tyhjänä tältä päivältä! Mutta ens kerralla sitten!
PoistaSiideri sopii kyllä possulle kaveriksi erinomaisesti. Nälkähän tässä taas tuli :).
VastaaPoistaNiin sopii. Ja grillatun kanan kanssa myös tosi hyvin.
PoistaTaidan ostaa elämäni ensimmäisen kerran porsaankyljyksiä. Miten ne eivät koskaan tulekaan mieleen? Halpa ja hyvä raaka-aine vaikka mihin. Tämä resepti on ihan napakymppi
VastaaPoistaAi jos lähtee kerralla mopo käsistä ;-)
PoistaMä just sanoin siipalle, että pitäis tehdä kyljyksiä pitkästä aikaa! Ehkä jopa heti tänään..
VastaaPoistanäitä täytyy saada ja pian! itsekin olin leikitellyt ajatuksella jo jonkin aikaa, mutta en ollut saanut itseäni niskasta enkä possua kyljestä kiinni. nyt pistetään suunnitelma käytäntöön - kiitos :-)
VastaaPoistaJoo, possua kyljestä kiinni. Sehän sopii hyvin!
PoistaMe syödään kanssa kyljyksiä näin grilliaikana aika useinkin. Harmittaa vain näissä nykykyljyksissä, kun kauppiaat ovat saaneet päähänsä leikata läskireunuksen lähes olemattomiin. Pläskireunainen kyljys kun ois paljon mehukkaampi. Kai ne sitten myy paremmin ilman pläskiä tai jotain.
VastaaPoistaTosi hienon näköinen tuo dijon tuossa kyljyksen päällä. Pitääkin kokeilla noin.
Totta puhut! Mutta ihan maukasta purtavaa muuten..
PoistaVähän sama täällä.. Kyljykset on tosi näppäriä, hyviä ja nopeita, mutta silti ne meinaa välillä unohtua lihatiskiin.
VastaaPoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.