Jauhelihamureke kinkkuun käärittynä
8/08/2013Espanjalaisia makuja pullollaan oleva mureke vaatii hiukan aikaa, mutta ei ole muuten vaikea valmistaa. Rapeaksi paistuvan kinkkukuoren alla mureke kypsyy lempeästi ja paahdetut paprikat sekä oliivitahna tuovat murekkeeseen makua ja mehevyyttä. Buen Provecho!
neljälle
n. 350 g karitsan jauhelihaa
1 muna
vajaa 1 dl oliiveja (12 - 15 kpl)
2 rkl pieniä kapriksia
1 - 2 valkosipulin kynttä
1/2 luomusitruunan kuori raastettuna
1 tl savustettua paprikajauhetta (sweet)
ripaus chilijauhetta
mustapippuria rouhittuna
ripaus kuivattua tai oksa tuoretta timjamia
pieni loraus oliiviöljyä
1 - 2 punaista paprikaa paahdettuna (kuutioituna vajaa 1 dl)
(paahdettuja paprikoita löytyy myös valmiina jos haluaa helpottaa työmäärää)
kourallinen basilikan lehtiä
(suolaa)
100 g ilmakuivattua kinkkua (esim. jamon serrano)
Paahda paprikat hyvissä ajoin valmiiksi. Kuori ja kuutioi pieniksi paloiksi.
Poista oliiveista kivet. Huuhtaise oliivit ja kaprikset ja silppua veitsellä. Jauha morttelissa (tai sekoittimella) valkosipuli, kaprikset ja oliivit hienoksi tahnaksi. Lisää reippaasti mustapippuria, paprikajauhe, ripaus chiliä, timjami ja raastettu sitruunankuori. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja ohenna lorauksella oliiviöljyä kunnes koostumus on tapenaden kaltainen tahna.
Lisää jauhelihaan muna ja oliivitahna. Sekoita ainekset huolellisesti. Kääntele lopuksi sekaan kuutioidut paprikat ja hienonnettu basilika. Sekoita ja jätä murekemassa maustumaan puoleksi tunniksi. Maku kannattaa varmistaa tässä vaiheessa paistamalla pieni koepala pannulla.
Levitä kinkkuviipaleet limittäin leivinpaperin päälle noin 20 * 30 cm levyksi. Lusikoi jauhelihamassa keskelle ja taittele kinkkujen päät lihamurekkeen päälle. Kiepsauta mureke ympäri niin että kinkkujen taitteet jäävät alapuolelle.
Paista kuumassa, 180 asteisessa uunissa kypsäksi, noin 30 - 40 minuuttia. Anna murekkeen vetäytyä kymmenisen minuuttia peiteltynä ennen tarjoamista.
21 kommenttia
Tuota voisi maistaa siivun ja toisen ja kolmannen... :)
VastaaPoistaNiin meilläkin tehtiin..
PoistaRiittäisikö mullekin vähän?
VastaaPoistaPitänee tehdä uus satsi!
PoistaIhan mielettömän herkullisen näköistä. Tätä ehkä kokkaillaan meilläkin viikonloppuna :)
VastaaPoistaMahtavan kuuloinen mureke! Ihanan retroa ruokaa, mutta modernisti toteutettuna.
VastaaPoistaJoo, modernia retroa :) Eipä tullut itselle mieleen mutta niin taitaa olla..
PoistaLihamureke on mulle lohturuokaa. Laitan ohjeen ehdottomasti talteen. Syksyn pimeinä hetkinä sielu saattaa kaivata vähän supporttia.
VastaaPoistaNiinpä.. Lihamurekkeen voimin syksyä vastaan!
PoistaTuo paahdetty paprika on kiva lisä. Taidanpa poimia sen lihapulliin.
VastaaPoistaOnneksi on taas reseptissä näitä Espanjan herkkuja - kuitenkin monta postausta jo tullut ilman chorizoa ;-)
Yksinkertaista herkkua,mitä muuta elämässä kaivataan! Nam!
VastaaPoistaKaritsasta tulee varmasti ihan tosi herkullinen mureke. Lihamureke on minunkin all-time-favouritteja.
VastaaPoistaIhan ok! Jos ei olis noita kinkkuja, laittaisin ehkä hiukan possun jauhelihaa sekaan lisäämään rasvaa..
PoistaMmm, virkistävän erilainen mureke!
VastaaPoistaJoskus pitää vähän viritellä vanhoja tuttuja..
PoistaTua eka kuva on muuten aivan eteläpohjanmaata!
VastaaPoistaJepulis! Vielä kun ois ollu pesäpallomaila:)
PoistaKuulostaa ihanalta. Tekee taas mieli kaivaa lihamylly kaapista :).
VastaaPoistaKiitos! Meikä vähän oikaisi.. valmiilla jauhelihalla.
Poistavoi mahtavuus! ajattelin ottaa hetken vähän iisimmin ja ilolla syödä muiden tekemää ruokaa, mutta kyllä tuo houkuttelee taas keittiön puolelle... aijai miten hyvältä se kuulostaakin!
VastaaPoistaKiitoksia! Välillä on hyvä ottaa ihan iisisti myös näiden ruokajuttujen suhteen..
PoistaHuomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.