Palsternakkaa ja porkkanaa paahdettuna
12/03/2014Uunijuureksia sitrusten kera. Helppoa, hyvää ja nopeaa.
Palsternakat ja porkkanat saavat makua raikkaista sitruksista ja makeasta hunajasta. Metsäinen rosmariini viimeistelee nämä helposti valmistuvat uunijuurekset, jotka sopivat myös joulupöydässä tarjottaviksi.
2 annosta
250 – 300 g porkkanaa
250 – 300 g palsternakkaa
1 klementiini
½ pienestä sitruunasta
1 ½ – 2 rkl hunajaa
tilkka oliiviöljyä
hyppysellinen rosmariinin neulasia
suolaa ja pippuria
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja pilko porkkanat ja palsternakat.
Purista puolikkaan klementiinin mehua laakeaan astiaan. Lisää tilkka sitruunamehua ja hunajaa. Sekoita tasaiseksi, lisää vähän öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lopuksi rosmariini.
Laita kasvikset kastikkeen sekaan ja sekoita hyvin.
Leikkaa klementiinin toinen puolikas viipaleiksi. Leikkaa myös muutama viipale sitruunaa.
Levitä kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle tasaisesti. Ripottele sitrusviipaleet kasvisten sekaan ja paista uunissa noin 30 minuuttia kunnes juurekset ovat paahtuneita ja napakan kypsiä.
Tarkista maku ja tarjoa.
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.