Munakoisocurry - Mausteista kasvisruokaa

11/27/2014


Mehevä ja mausteinen munakoisocurry sopii lämmittämään talvipäivää. Aikaa valmistamiseen menee noin tunti, joten tämän helpon curryn ehtii valmistaa arkenakin.

Munakoiso saa paahtua kuorensa sisällä kypsäksi uunissa, jonka aikana ehtii helposti valmistamaan kastikkeen ja keittämään riisin.

2 reilua annosta

1 keskikokoinen munakoiso (n. 400 – 500 g)

2 salottisipulia tai 1 pieni tavallinen
2 valkosipulin kynttä
pieni pala inkivääriä (n. 1 rkl silputtuna)
1 punainen chili
200 g tomaattimurskaa
1 dl vettä

¼ tl jeeran siemeniä
¼ tl korianterin siemeniä
kymmenkunta mustapippuria
muutama currylehti
2 - 3 palkoa vihreää kardemummaa
½ tl jauhettua kurkumaa
¼ tl garam masalaa
suolaa

n. 25 g tuoretta pinaattia (iso kourallinen)

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee veitsenkärjellä muutama pisto munakoison kuoreen ja paahda uunissa noin 40 – 50 minuuttia kunnes munakoiso on täysin pehmeää ja kypsää. Kääntele muutaman kerran paiston aikana.

Munakoison kypsyessä ehtii valmistamaan kastikkeen. Rouhi kevyesti jeeran ja korianterin siemenet. Silppua sipulit, valkosipuli, inkiväri ja chili.

Lorauta pannulle öljyä ja kuumenna keskilämpöiseksi. Lisää jeeran ja korianterin siemenet. Sekoittele mausteita hetki, kunnes niistä irtoaa hyvä tuoksu. Älä päästä palamaan.

Lisää pannulle sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuullota muutama minuutti kunnes ainekset alkavat pehmetä.

Murskaa mustapippurit, kardemumman siemenet ja currylehdet ja lisää ne pannulle. Jatka kuullottamista pari munuuttia ja lisää pannulle tomaattimurka, vesi, kurkuma ja garam masala. Mausta suolalla, sekoita, ja jätä hautumaan. Lisää tarvittaessa vettä.

Kun munakoiso on kypsää, poista kuoret ja paloittele hedelmäliha sopiviksi paloiksi. Heitä kuoret pois. Jos munakoisosta irtoaa paljon nestettä, sitä kannattaa valuttaa hetki, ettei currysta tule vetistä.

Lisää munakoisot pannulle ja anna hautua vielä viitisen minuuttia. Lisää lopuksi pinaatti. Sekoita ja tarkista maku.

Annoksen voi viimeistellä vaikkapa korianterin lehdillä ja paahdetulla sipulilla. Tarjoa riisin kera.

 



You Might Also Like

0 kommenttia

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.