Jogurtti-chilimarinoitua kanaa
9/27/2015Lempeän tulinen ja mehevä jogurttimarinoitu broileri on herkullisen mureaa ja lämmittää mukavasti viileinäkin syyspäivinä. Itse suosin broilerin reisipaloja niiden maun ja mehukkuuden vuoksi, mutta kyllä tämän voi ihan hyvin tehdä rintafileistäkin, jos niistä pitää enemmän.
Jos grilli on vielä käytössä, nämä sopisivat erinomaisesti myös vartaassa kypsennettäviksi.
4 annosta
600 g broilerin luuttomia reisipaloja
100 g täysrasvaista maustamatonta jogurttia
1 iso valkosipulin kynsi murskattuna
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kashmirin chilijauhetta (tai tavallista hiukan vähemmän)
1 rkl tomaattipyrettä
suolaa
mustapippuria
hyppysellinen kuivattua minttua
hyppysellinen kuivattua oreganoa
Leikkaa kana tasakokoisiksi paloiksi. Sekoita marinadin ainekset hyvin keskenään. Lisää lihat, sekoita ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti tai enemmän.
Ota lihat ajoissa huoneenlämpöön ennen kypsennystä. Nosta lihat leivinpaperin päälle uunipellille ja kypsennä kuumassa, noin 225 asteisessa uunissa grillivastuksen alla noin 10 – 15 minuuttia.Käännä lihat kerran paiston aikana.
Anna lihojen vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Tarkista maku ja tarjoa leivän ja salaatin tai riisin ja salaatin kera.
Behind the scenes…
Mukavaa sunnuntaita!
0 kommenttia
Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.